Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Casa unui bărbat din Alba plecat în străinătate, prădată de hoți: Au plecat cu televizoare, bijuterii și scule

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Casa unui bărbat din Alba plecat în străinătate, prădată de hoți: Au plecat cu televizoare, bijuterii și scule

Un bărbat din Alba s-a ales cu doi ani de închisoare cu amânare, după ce a intrat în locuința unei persoane plecate din țară și sustras mai multe bunuri, precum televizoare, bijuterii și scule.

În fapt, în noaptea de 27 spre 28.12.2019, inculpatul a pătruns, prin escaladare şi forţarea ferestrei bucătăriei, în imobilul persoanei vătămate, de unde a sustras mai multe bunuri, constând în două televizoare, bijuterii din aur, un motoferăstrău marca Husqvarna, două bornaşini, un flex, un picamer, haine, covoare, lenjerii de pat, parfumuri şi şampoane.

Cu toate că inculpatul nu a recunoscut săvârşirea faptei, arătând cu ocazia audierii în faţa instanţei că a reparat prejudiciul doar deoarece se întâlnea des cu persoana vătămată şi îi era teamă de aceasta, din probele administrate reiese o altă situaţie de fapt.

Partea civilă a declarat că a aflat despre incident de la o persoană, care i-a comunicat că a auzit în noaptea de 27 spre 28 decembrie 2019 câinii lătrând, iar când a ieşit să vadă ce se întâmplă, a observat un număr de 3-4 persoane alergând dinspre imobilul care aparţine persoanei vătămate, spre un autoturism parcat lângă moara din localitatea Şard.

În cursul lunii iulie a anului 2020, când s-a întors în ţară, persoana vătămată a constatat lipsa bunurilor menţionate anterior.

Persoana vătămată a mai declarat şi faptul că a avut o discuţie, în curtea unei persoane, în prezenţa acesteia şi a mai multor martori, cu inculpatul, care a recunoscut că a pătruns în imobilul persoanei vătămată, însă a afirmat că a acţionat singur.

De asemenea, inculpatul i-a spus persoanei vătămate că în acea seară s-a întâlnit cu vărul său, pe strada din apropierea imobilului, însă a negat că şi acesta din urmă ar fi pătruns în imobil.

Din declaraţia unui martor reiese faptul că inculpatul s-ar fi angajat să achita suma de 2.000 euro persoanei vătămate pentru a se împăca, fără a declara explicit că l-a auzit pe inculpat recunoscând comiterea faptei.

Instanţa reţine că la data de 05.09.2022 a fost depusă o declaraţie autentică din cuprinsul căreia rezultă că persoana vătămată s-a împăcat cu inculpatul şi nu mai are nicio pretenţie de la acesta, însă raportat la momentul în care a intervenit împăcarea, respectiv după citirea actului de sesizare, această declaraţie poate fi avută în vedere doar în ceea ce priveşte soluţionarea laturii civile.

„În baza art. 396 alin. 1 şi 4 C.proc.pen. cu aplicarea art. 83 C.pen. stabileşte în sarcina inculpatului pedeapsa de 2 ani închisoare pentru săvârșirea infracţiunii de furt calificat, prev. de art. 228 alin.1 C.pen., art. 229 alin. 1 lit. b şi d, alin. 2 lit. b C.pen.

În baza art. 83 alin. (1) C. pen. amâna aplicarea pedepsei pe un termen de supraveghere stabilit în condiţiile art. 84 C.pen., de 2 ani de la data rămânerii definitive a prezentei hotărâri”, se arată în hotărârea Judecătoriei Alba Iulia.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Preotul Ioan Sabău, arestat de câteva ori de comuniști, a creat la Vinerea obiceiul Păștenilor care dăinuie și în zilele noastre

Ziarul Unirea

Publicat

în

Preotul Ioan Sabău, arestat de câteva ori de comuniști, a creat la Vinerea obiceiul Păștenilor care dăinuie și în zilele noastre PREOTUL IOAN SABĂU – „CEL MAI IUBIT DINTRE VINERENI” – ,,Abia în închisoare în închisoare mi-am început misiunea preoțească, acolo am învățat să mă rog și tot acolo am simțit dependența de Dumnezeu, pentru […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea