Cartofi puţini şi mai scumpi în Piaţa Centru
Din cauza gerului din ultima săptămână, comercianţii din Piaţa Centru s-au mutat de câteva zile în hala agroalimentară, mai ales că nu trebuie să achite alte taxe suplimentare. Deşi cartofii reprezintă alimentul de bază al majorităţii românilor de rând, din discuţiile pe care le-am purtat cu administratorii pieţei a rezultat că a început să scadă foarte mult cantitatea de cartofi adusă pentru vânzare. Puţini comercianţi sunt care aduc câţiva saci. Mai grav este însă că această criză a dus şi la scumpirea cartofilor, chiar şi cu 25 la sută, de la 2 lei/kg, în decembrie 2010, la 2,5 lei kilogramul, în funcţie de mărime şi provenienţă. Astfel, în cursul dimineţii de ieri, 1 februarie, preţul unui kilogram de cartofi era cuprins între 1,5 lei (cam de mărimea unei… nuci) şi 3 lei (mari cât pumnul), iar în aceste vremuri grele cumpărătorii se uită mai degrabă la preţ şi mai puţin dacă sunt autohtoni sau din străinătate. Marfa era puţină însă şi cazul altor produse agroalimentare: morcovi, ceapă etc, piaţa abundând, în schimb, de fructe: portocale, banane, mandarine, mere şi altele. (R.G.)
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Ştirea zilei
FOTO | Chef Alexandru Helju, bucătarul de 32 de ani din Alba, a pierdut marea finală în competiția Chefi la cuțite. Premiul era de 30.000 de euro
FOTO | Chef Alexandru Helju, bucătarul de 32 de ani din Alba, a pierdut marea finală în competiția Chefi la cuțite. Premiul era de 30.000 de euro Chef Alexandru Helju, bucătarul de 32 de ani din Alba, a pierdut după o finală extrem de discutată, marea finală din emisiunea Chefi la Cuțite și nu a […]
FOTO | Canep Art, proiect născut în Alba din dorința de a readuce în prezent tradițiile și meșteșugurile autentice. Identitatea românească adusă în prezent prin ateliere de cusut și brodat
Canep Art, proiect născut în Alba din dorința de a readuce în prezent tradițiile și meșteșugurile autentice. Identitatea românească adusă în prezent prin ateliere de cusut și brodat Cu siguranță fiecare dintre noi a auzit povești despre tradițiile, obiceiurile și meșteșugurile românești, fiecare zonă având o frumusețe aparte. De curând am cunoscut-o pe Anca Țîrlea, […]
Tradiții și superstiții în Ajunul Crăciunului: Ce obiceiuri sunt păstrate cu sfințenie, în toate regiunile țării
Tradiții și superstiții în Ajunul Crăciunului: Ce obiceiuri sunt păstrate cu sfințenie, în toate regiunile țării Sărbătoarea Nașterii Domnului sau Crăciunul, a reușit în România să încorporeze o serie de tradiții cu substrat păgân, care au rămas în diferite zone ale țării, încă din timpurile precreștine. Potrivit credințelor, obiceiurile au fost păstrate pentru caracterul lor […]