Rămâi conectat

Opinii - Comentarii

Care este vârsta la care oamenii mint cel mai mult și cine sunt cei mai sinceri indivizi ai societății. STUDIU

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

minciunaPotrivit unui studiu realizat recent în rândul a peste 1.000 de persoane cu vârste cuprinse între 6 şi 77 de ani, oamenii ating „apogeul” minciunilor în adolescenţă. Pe de altă parte, copiii şi pensionarii sunt cei mai sinceri indivizi ai societăţii.

Psihologii spun că, ţinând cont de cerinţele mentale ale minciunii, cercetătorii ar fi trebuit să analizeze în trecut frecvenţa şi experienţa acumulată în această direcţie de-a lungul vieţii. Cele mai multe minciuni sunt spuse de adolescenţi, explică specialiştii.

Studiul a implicat 1.005 persoane care au completat un număr de teste psihologice şi au fost întrebate cât de des „înfloresc” adevărul. Rezultatele arată că, în general, oamenii spun 2,19 minciuni pe zi, în funcţie de vârstă. Circa 75% dintre adolescenţi mint, spunând circa 3 minciuni pe zi. 60% dintre ei spun până la cinci minciuni pe zi.

În comparaţie, doar 37% dintre copii spun minciuni, în timp ce 63% dintre adulţi mint zilnic. O altă teorie care ar putea explica frecvenţa mare a minciunilor în rândul adolescenţilor ţine de faptul că ei vor să se emancipeze faţă de părinţi şi apelează, deseori, la „înflorirea” realităţii.

sursa:gandul.info


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Opinii - Comentarii

Opinii - Comentarii

Un tânăr din Alba participă la SERP Conf 2024, cel mai mare eveniment de SEO din Europa Centrala si de Est

Unirea Ziarul

Publicat

în

Un tânăr din Alba participă la SERP Conf 2024, cel mai mare eveniment de SEO din Europa Centrala si de Est. Ce discută profesioniștii în optimizarea pentru motoarele de căutare Iulian Ghișoiu, un tânăr din Sebeș, pasionat de SEO, fondator și general manager al TargetWeb, una dintre cele mai puternice agenții de Search Engine Optimization […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea