Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Carduri electronice de carburant pentru transport pentru persoanele cu dizabilități: Ce amenzi riscă cei care vând aceste carduri

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Carduri electronice de carburant pentru transport pentru persoanele cu dizabilități: Ce amenzi riscă cei care vând aceste carduri

Persoanele cu handicap vor beneficia de o nouă modalitate de acordare a facilităților de transport, mai exact cardul electtronic de carburant, în urma unei decizii a Ministerului Muncii.

Executivul a venit acum cu o serie de modificări ale normelor privind drepturile la transport interurban gratuit pentru persoanele cu handicap. Hotârârea de Guvern nr. 43/2024, adoptată în acest sens și oficializată marți, vizează, printre altele, comercializarea bonurilor de carburant și a bonurilor valorice pe suport electronic, interzicând tranzacționarea lor.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Nerespectarea regulilor atrage după sine amenzi ce pot ajunge până la aproape 50.000 de lei. Textul actului normativ precizează, de asemenea că ”utilizarea de către persoanele cu handicap grav sau accentuat, reprezentantul legal, asistentul personal, asistentul personal profesionist sau însoţitorul, pentru persoanele cu handicap grav sau accentuat, părinte, tutore, asistent maternal sau persoana care se ocupă de creşterea şi îngrijirea copilului cu handicap grav sau accentuat în baza unei măsuri de protecţie specială, stabilită în condiţiile legii, a bonurilor de carburant sau a cardurilor de carburant, în alt scop decât asigurarea transportului gratuit acordat persoanelor cu handicap”, va fi considerată contravenție.

În același timp, începând din februarie, când intră în vigoare noile reglementări, se va considera contravenție ”refuzul nejustificat al societăţilor de distribuţie a produselor petroliere, precum şi al deţinătorilor staţiilor de alimentare a mijloacelor de transport electrice de a accepta bonurile valorice pe suport electronic”.

Și tot în categoria contravențiilor va fi inclusă ”comercializarea bonurilor de carburant sau a cardurilor de carburant, contra unui preţ sau a altor bunuri/servicii decât cele stabilite prin prezenta hotărâre”.

În ceea ce privește sancțiunile, Hotârârea de Guvern prevede următoarele:

a) de la 1 la 2 puncte-amendă, faptele prevăzute la alin. (1) lit. a);

b) de la 10 la 15 puncte-amendă, faptele prevăzute la alin. (1) lit. b) şi c).

(3) Un punct-amendă reprezintă contravaloarea unui salariu de bază minim brut pe ţară garantat în plată, stabilit în condiţiile legii.

Ținând cont de faptul că un punct-amendă reprezintă contravaloarea unui salariu de bază minim brut pe țară garantat în plată (3.300 de lei), amenzile pot ajunge, în aceste cazuri, până la 49.500 de lei. Prevederile amintite mai sus, inclusiv amenzile, se vor putea aplica la 30 de zile de la data publicării hotărârii, termen care se împlinește în 22 februarie 2024.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Superstiții în Vinerea Mare: Ce NU ai voie să faci în această zi

Ziarul Unirea

Publicat

în

Superstiții în Vinerea Mare: Ce NU ai voie să faci în această zi Vinerea Mare sau Vinerea Patimilor – ziua în care Iisus Hristos a fost răstignit și a murit pe cruce, vine cu interdicții creștine sau cu diferite obiceiuri ce diferă de la regiune la regiune. Multe persoane respectă aceste obiceiuri cu speranța că […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea