Rămâi conectat

Actualitate

Capitala și Regiunea Centru sunt cele mai atractive zone pentru investitori

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Transilvania și Bucureștiul sunt cele mai atractive regiuni din România pentru investitorii străini, potrivit unui studiu realizat de Consiliul Investitorilor Străini în colaborare cu Academia de Studii Economice.

Cele mai multe Investiţii Străine Directe (ISD) au fost atrase de regiunea Bucureşti-Ilfov (59,3% din total ISD în anul 2015), urmată de regiunile Centru (9%) şi Vest (8,1%).

Clasamentul nu suferă modificări semnificative în perioada 2008-2015, singura diferenţă fiind dată de creşterea importanţei regiunii Vest şi scăderea atractivităţii pentru regiunea Sud-Muntenia.

Regiunile Centru şi Vest sunt recunoscute pentru investiţiile străine realizate în industrie, cu precădere în cea auto, datorită proximităţii de graniţă, fapt ce reduce costurile de transport a produselor.

Autorii studiului spun că statisticile trebuie interpretate cu atenţie, pentru că pot oferi o imagine distorsionată a realităţii, ca urmare a modului de înregistrare a datelor. Astfel, valoarea ISD într-o anumită regiune se înregistrează în funcţie de localizarea sediului social al companiei – de exemplu, chiar dacă Renault Technologie Roumanie, una din filialele Grupului Renault în România, are investiţii mari la Titu, judeţul Dâmboviţa (Centrul Tehnic de încercări vehicule şi organe mecanice), valoarea investiţiei este înregistrată statistic în Judeţul Ilfov (Voluntari), pentru că aici se află sediul social al companiei, scrie Capital.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Pentru ce vehicule NU mai e nevoie de ITP. Ce mașini trebuie să facă ITP-ul la 6 luni – lege adoptată în Parlament

Unirea Ziarul

Publicat

în

Pentru ce vehicule NU mai e nevoie de ITP. Ce mașini trebuie să facă ITP-ul la 6 luni – lege adoptată în Parlament Camera Deputaţilor a adoptat, decizional, proiectul de lege privind aprobarea Ordonanţei Guvernului 3/2024 pentru modificarea unor acte normative din domeniul transportului rutier. Astfel, sunt exceptate de la obligaţia de a efectua inspecţia […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea