Capitala și Regiunea Centru sunt cele mai atractive zone pentru investitori

Transilvania și Bucureștiul sunt cele mai atractive regiuni din România pentru investitorii străini, potrivit unui studiu realizat de Consiliul Investitorilor Străini în colaborare cu Academia de Studii Economice.

Cele mai multe Investiţii Străine Directe (ISD) au fost atrase de regiunea Bucureşti-Ilfov (59,3% din total ISD în anul 2015), urmată de regiunile Centru (9%) şi Vest (8,1%).

Clasamentul nu suferă modificări semnificative în perioada 2008-2015, singura diferenţă fiind dată de creşterea importanţei regiunii Vest şi scăderea atractivităţii pentru regiunea Sud-Muntenia.

Regiunile Centru şi Vest sunt recunoscute pentru investiţiile străine realizate în industrie, cu precădere în cea auto, datorită proximităţii de graniţă, fapt ce reduce costurile de transport a produselor.

Autorii studiului spun că statisticile trebuie interpretate cu atenţie, pentru că pot oferi o imagine distorsionată a realităţii, ca urmare a modului de înregistrare a datelor. Astfel, valoarea ISD într-o anumită regiune se înregistrează în funcţie de localizarea sediului social al companiei – de exemplu, chiar dacă Renault Technologie Roumanie, una din filialele Grupului Renault în România, are investiţii mari la Titu, judeţul Dâmboviţa (Centrul Tehnic de încercări vehicule şi organe mecanice), valoarea investiţiei este înregistrată statistic în Judeţul Ilfov (Voluntari), pentru că aici se află sediul social al companiei, scrie Capital.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...