Rămâi conectat

Ştirea zilei

Candidatura liberalului Dan Cristian Pașca la Primăria Câmpeni, lansată în prezența a peste 100 de invitați – FOTO, VIDEO

Ziarul Unirea

Publicat

în

În prezența a peste 100 de membri PNL și susținători din localitate, Dan Cristian Pașca și-a lansat, vineri seara, candidatura pentru ocuparea funcției de primar al orașului Câmpeni la alegerile locale din luna iunie, totodată fiind prezentată și echipa PNL Câmpeni cu care intenționează intrarea în această competiție.

Dan Cristian Pasca la Primaria Campeni10La acest eveniment desfășurat într-un local public din centrul orașului au participat în calitate de invitați Ion Dumitrel – președintele Consiliului Județean Alba, Sorin Bumb – administratorul județului, Adrian Teban – primarul orașului Cugir, Silviu Ponoran – primarul orașului Zlatna, Corneliu Olar – fost deputat al moților, Marius Ceteraș – vicepreședinte PNL Alba, primari PNL ai comunelor Albac, Avram Iancu, Bistra, Horea, Poiana Vadului, Scărișoara, Sohodol, Vadu Moților și alți membri sau candidați PNL pentru alegerile locale din acest an.

Lansarea a fost moderată de Dan Gabriel Borteș – secretar general al PNL Câmpeni, care a făcut o prezentare a candidatului Dan Cristian Pașca, cât și a echipei cu care se intenționează demararea proiectului ”Cristian Pașca – Câmpeni 2016-2020”. În viziunea liberalilor din localitate, prin acest proiect care cuprinde 20 de puncte se dorește schimbarea în bine a ”capitalei Munților Apuseni” – cum era denumit orașul de către președintele Dumitrel, precum și modalitățile de realizare a acestuia.

În fața celor prezenți a vorbit mai întâi Dan Cristian Pașca care și-a expus o parte din ideile echipei sale, iar apoi au ținut discursuri mai lungi sau mai scurte Ion Dumitrel, Adrian Teban, Silviu Ponoran, Corneliu Olar, Marius Ceteraș și Sandu Heler – primarul comunei Avram Iancu, aceștia încurajându-l pe candidat, anunțându-l că-i oferă susținere pentru realizarea acestui proiect.

”Surpriza serii” a fost prezentarea ca membri ai echipei liberale a consilierului local Mircea Chirilă și a viceprimarului Mihai Trifa, care au trecut la Partidul Național Liberal din echipa Partidului Social Democrat și a primarului Ioan Călin Andreș, aceștia transmițând că nu se mai regăsesc în PSD Câmpeni.

Dan Cristian Pașca are 50 de ani, a absolvit Facultatea de Matematică din cadrul Universității ”Babeș-Bolyai” Cluj Napoca, a fost profesor o perioadă de 10 ani, fiind administratorul firmei sale private de peste 20 de ani. A fost consilier local în Câmpeni în trei mandate și consilier județean în alte două mandate, din 2009 este președinte PNL Câmpeni, iar din 2003 este membru în Biroul Politic Județean al PNL Alba.

Ovidiu Culda

[nggallery id=1839]


Secțiune Știri sub articolul principal

 Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Un bărbat din Alba, testat pozitiv la Cannabis, pe autostrada A1 Deva – Sebeș: S-a ales cu amendă penală de aproape 5.000 de lei

Ziarul Unirea

Publicat

în

Un bărbat din Alba, testat pozitiv la Cannabis, pe autostrada A1 Deva – Sebeș: S-a ales cu amendă penală de aproape 5.000 de lei

Un bărbat a fost oprit de către polițiștii din Alba, pe autostrada A1 Deva – Sebeș, unde în urma unui control de rutină a fost depistat pozitiv la Cannabis.

În data de 22.04.2023, în jurul orei 15:34, inculpatul a fost depistat în trafic de către organele de poliţie în timp ce conducea autoturismul marca Toyota, pe autostrada A1 Deva – Sebeș, în zona km. 316.

La testarea efectuată cu aparatul Drager-Drugtest s-a pus în evidenţă o valoare pozitivă pentru CANNABIS (THC).

Din proprie iniţiativă, inculpatul a predat organelor de poliţie un borcan din sticlă cu capac în care se află o substanţă vegetală şi o cutie de carton care conţinea 2 filtre de ţigarete utilizate.

Ulterior, inculpatul a fost condus la spital, unde i-au fost recoltate probe biologice.

Din raportul de constatare rezultă că probele ridicate de la inculpat sunt constituite din 7 grame de cannabis şi din 2 filtre de ţigaretă pe care s-a pus în evidenţă tetrahidrocannabinol, substanţă psihotropă biosintetizată de planta de cannabis.

Cu ocazia audierii din data de 20.07.2023, inculpatul a recunoscut comiterea infracţiunii.

În faţa instanţei, acesta a invocat ca şi motiv al consumului de droguri faptul că a fost diagnosticat cu hepatită B+D – trecând printr-o stare de stres – şi că a consumat o cantitate de doar 3 grame de cannabis.

De asemenea, conform declaraţiei date în faţa instanţei, inculpatul a deţinut cannabis în vederea consumului propriu pe o durată de o lună de zile.

„Condamnă pe inculpat la pedeapsa amenzii penale în cuantum de 4800 lei (reprezentând 120 zile – amendă penală cu o valoare a zilei – amendă de 40 lei) pentru săvârşirea infracţiunii de deţinere de droguri de risc, pentru consum propriu, fără drept.

Atrage atenţia inculpatului asupra dispoziţiilor art. 63 alin. 1 Cod penal în conformitate cu care neexecutarea cu rea-credinţă a pedepsei amenzii, în tot sau în parte, atrage ca şi consecinţă înlocuirea numărului zilelor-amendă neexecutate cu un număr corespunzător de zile cu închisoare.

În baza art. 16 alin. 1 şi art. 17 din Legea 143/2000, dispune confiscarea de la inculpat a cantităţii de 6,7 grame de cannabis, în vederea distrugerii, cu păstrarea de contraprobe.

În baza art. 274 alin. 2 C.p.p obligă inculpatul la plata sumei de 930 lei cu titlu de cheltuieli judiciare (din care suma de 680 lei reprezintă cheltuieli judiciare din faza de urmărire penală)”, se arată în hotărârea Tribunalului Alba.


Secțiune Știri sub articolul principal

 Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Sport

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare