Rămâi conectat

Politică Administrație

Candidatul la Primaria din Alba Iulia, Potor Călin, izvor nesecat de bârfe și basme electorale!

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

În data de 25 aprilie 2012, fostul depudat PD-L Calin Potor, actualmente integrat în staff-ul USL, a făcut o declaraţie şocantă. Şocant de falsă pentru presupusa pregătire cu care se făleşte prin târg. O improvizaţie politică izvorâtă din lipsa de caracter notorie a acestui om, pentru care ar fi trebuit să-şi clătească gura cu apă sfinţită. Acest dirijor fără scrupule, al celei mai autentice orchestre de bârfitori, a intrat în caruselul disperării, iar plasa lui verbală se întinde acum peste oricine. Nu contează că eşti bărbat sau femeie, tânăr sau bătrân, minciuna în formă continuată te atinge dacă nu eşti în tabăra lui. Potor susține o bârfă ieftină, conform căreia Monica Pop, unul dintre actualii consilieri din cadrul Primăriei Alba Iulia, ar avea o relație (NU se specifică de ce natură) cu unul din directorii firmei Coral Impex, firma desemnată câştigătoare în urma unei licitaţii, pentru a opera servicii de deratizare, dezinfecţie, dezinsecţie în municipiul Alba-Iulia.

Potor susţine sus şi tare, făra nicio dovadă reală, nebazându-se pe niciun lucru concret, că Monica Pop „a pus umărul”, votând favorabil, pentru adoptarea procedurii de licitaţie în vederea atribuirii serviciilor de deratizare şi dezinsecţie la nivelul municipiului. Acesta, acuză atât municipalitatea, cât şi pe doamna consilier, de ilegalitate, vot sub incidenţa conflictului de interese, incompatibilitate. Un impuls elementar ar trebui să-i amintească domnului deputat noţiuni de bază ale administraţiei publice, care probabil nu i-au folosit niciodată la nimic și să-l facă să înţeleagă că votul în consiliu local prin care se exprimă acordul de a demara o procedură de licitaţie în vederea atribuirii unui serviciu nu înseamna decât începutul unui drum lung până la finalizarea prin semnarea unui contract de servicii. Prin asta consilierii locali îşi exprimă acordul sau dezacordul privitor la avansarea procedurilor legale de achiziţie.

Dorim să aducem la cunoştinţă faptul că toate aceste acuzaţii grave la adresa consilierului local sunt nefondate, mincinoase, fără nici o bază reală şi fără nicio dovadă concretă. Potor nu face altceva decât să confirme că așează deasupra oricărui principiu de moralitate, bârfa, minciuna şi specula ieftină. Dumnealui deţine un izvor nesecat de poveşti clevetitoare şi minciuni, cu care speră să-i orbească pe cei care nu sunt suficient de aproape să-l poată cunoaşte sau să obţină adevarul direct şi nelterat.

De altfel, Monica Pop a infirmat cu vehemenţă toate aceste acuzaţii şi aduce la cunoştinţa publică următoarele precizări:

„Vreau să precizez că nu am niciun fel de legătura cu această firmă sau cu vreo persoană din conducerea acesteia. În calitatea mea de consilier municipal, am respectat legea, am respectat toţi paşii până a-mi da acordul şi a vota favorabil demersurile privind aprobarea procedurilor de licitaţie pentru acest serviciu public. Nici nu poate fi vorba că m-aş afla sub incidenţa conflictului de interese sau a incompatibilităţii. Prin urmare, îi cer domnului Potor să-mi prezinte public scuzele sale, deoarece consider că imi sunt afectate atât imaginea, dar mai ales integritatea mea morală cu aceste afirmaţii defăimătoare, calomnioase chiar”.

Referitor la acuzațiile aduse consilierului local Monica Pop, conform cărora aceasta s-ar afla în conflict de interese, precizăm că acuzația făcută este falsă. Consilierul Monica Pop nu are nici-o relație de rudenie sau profesională cu câștigătorul contractului de servicii de deratizare, dezinsecție și dezinfectare. Nu putem vorbi despre conflict de interese atât timp cât decizia nu a depins exclusiv de voința consilierului în cauză, ci a fost validată prin votul Consiliului Local, conform tuturor normelor metodologice și legale firești.

Alături de consilierul Monica Pop, colegii de partid, îi cerem deputatului socialist USL, să aducă dovezi concrete asupra tuturor acuzaţiilor susţinute în presă, altfel declaraţiile doctorului vor fi subiectul unei acțiuni în instanță.

Se pare că, neavând subiecte reale de atac, Potor vine în faţa presei pe care o foloseşte ca pe un mediu de rezonanţă şi propagare cu minciuni, bârfe ieftine, sau expresii suburbane în genul celei prin care anunţa că primarul Hava a ajuns „la ciclu”. Curios este că tot el pretinde decenţă când vine vorba de acţiunile opozanţilor politici. Decenţa probată de altfel prin arhiva presei locale, din care se poate constata că Potor a fost scutit de astfel de expresii care jignesc printr-o accentuată lipsă de politeţe, reprezentantele sexului frumos.

Suntem siguri că azi cel care se pretinde purtătorul halatului alb, ocrotitor al vieţii şi spiritului, se bucură de prestigiul unei ţaţe autentice atât în rândul foştilor cât şi actualilor colegi. Prin tot ceea ce spune nu face decât să deschidă ochii celor care au cu adevărat ce să vadă. Un om lipsit de argumentul moralei, un clevetitor, leneş, venetic politic, care joacă azi ultimul act dintr-un spectacol care trebuia demult încheiat.

Despăgubirile le vor achita cei mai puţin inspiraţi, actualii săi colegi de alianţă, cei care au crezut că Potor ar merita vreodată cheia oraşului.

Biroul de presa al PDL Alba


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

FOTO: Parcul din fața primăriei din Gârbova a fost finalizat: Spațiu de recreere și relaxare pentru cetățenii din comună

Bogdan Ilea

Publicat

în

FOTO: Parcul din fața primăriei din Gârbova a fost finalizat: Spațiu de recreere și relaxare pentru cetățenii din comună Cetățenii din comuna Gârbova se pot bucura de un nou parc, situat în fața primăriei. Loc de relaxare și recreere, atât pentru tineri cât și pentru vârstnici sau turiști. „Amenajarea parcului din localitatea Gârbova a fost […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea