Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Când vor fi virate bursele școale ale elevilor în luna decembrie 2023: Peste 1,2 milioane de copii vor avea mai mulți bani de sărbători

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Când vor fi virate bursele școale ale elevilor în luna decembrie 2023: Peste 1,2 milioane de copii vor avea mai mulți bani de sărbători

Data la care trebuie să fie virate bursele școlare ale elevilor se apropie, astfel peste 1,2 milioane de copii vor avea bani mai mulți de sărbători.

Bursele şcolare ale elevilor pentru luna noiembrie trebuie să fie plătite vineri, 15 decembrie, conform termenelor din metodologia de acordare a burselor în acest an școlar.

În noiembrie, peste 1,28 de milioane de elevi au primit burse, o premieră pentru Educația din România. Bursa de merit ar urma să fie de 388 de lei, conform unui calcul edupedu.ro.

Numărul elevilor beneficiari ar putea fi mai mare decât cel comunicat pe 1 noiembrie de ministerul Educației, având în vedere că listele elevilor se actualizează permanent: de exemplu, pot fi aduse la secretariat dosare pentru bursele sociale medicale în funcție de caz.

Bursele sociale și cele de excelență olimpică au cuantum fix și se acordă integral în fiecare lună din acest an școlar, spre deosebire de cele de merit și cele tehnologice bazate pe numărul de zile de școală.

Bursele sociale se plătesc integral, pe lunile septembrie 2023 – august 2024, în fiecare lună din acest an școlar, potrivit unei adrese a Ministerului Educației.

Citește și: Burse școlare 2024: Elevii cu absențe nu vor mai primi niciun ban și apare „bursa de rezilienţă”. Se schimbă iar criteriile de acordare

„Nu există nicio reducere a acestor burse în nicio lună a anului școlar 2023-2024”, se arată în document.

Adresa Ministerului Educației vine după ce mai mulți părinți au semnalat că au primit doar 215 lei pe luna septembrie.

Sunt aproape 1,290 milioane de elevi cu burse în acest an școlar, dintre care peste 461.000 cu burse de merit și peste 738.000 cu burse sociale.

Numărul lor ar putea fi mai mare având în vedere că dosare de bursă socială – cazurile medicale, de exemplu – se pot primi la secretariat pe parcursul întregului an școlar.

Cuantumul minim al burselor şcolare ale elevilor

– Bursă de excelenţă olimpică I: între 750 și 3000 lei
– Bursă de excelenţă olimpică II: 700 lei
– Bursă de merit : 450 lei
– Bursă socială: 300 lei
– Bursă pentru mame minore: 700 lei
– Bursă tehnologică: 300 lei.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Din luna mai 2024, modificări temporare în circulația unor trenuri internaționale

Unirea Ziarul

Publicat

în

Din luna mai 2024, modificări temporare în circulația unor trenuri internaționale În urma închiderii totale a circulaţiei feroviare între stațiile Bekescsaba – Lokoshaza, petnru efectuarea unor lucrări la infrastructura feroviară de către administrația ungară – MAV Start, la sfârșitul lunii viitoare vor interveni modificări în circulaţia trenurilor CFR Călători. Dintre acestea, trenurile Ister și Dacia […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea