Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Când se vor acorda voucherele de 100 de lei pentru românii care se vaccinează anticoronavirus

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Când se vor acorda voucherele de 100 de lei pentru românii care se vaccinează anticoronavirus

Voucherele în valoare de 100 de lei pentru cei care se vaccinează se dau în 60 de zile de la data inoculării ultimei doze. Banii necesari se dau imediat după ce ordinul va fi publicat în Monitorul Oficial, spune Cseke Attila.

Cseke Attila, ministrul interimar al Sănătății, a semnat vineri ordinul privind acordarea alocației de hrană sub forma tichetelor de masă persoanelor care se vaccinează cu schema completă împotriva virusului SARS-CoV-2. Persoanele care se vaccinează împotriva COVID-19 cu schema completă de vaccinare beneficiază de o alocație de hrană în valoare de 100 lei, sub forma a 5 tichete de masă.

Persoanele vaccinate cu schema completă vor putea intra în posesia tichetelor de masă la centrul de vaccinare, cabinetul medicului de familie sau ambulatoriul de specialitate, în funcție de locul în care s-a făcut imunizarea. Voucherele se pot ridica în termen de 60 de zile de la data inoculării ultimei doze.

CITEȘTE ȘI: Care este prima țară din lume care vaccinează anti-COVID copiii care au împlinit 2 ani. Școlile, închise până când se vaccinează toți elevii

Vor beneficia de vouchere toate persoanele care s-au imunizat după intrarea în vigoare a ordonanței de urgență, respectiv începând cu data de 31 august 2021. „Estimăm că voucherele vor putea fi distribuite în centrele de vaccinare, cabinetele medicilor de familie și ambulatoriile de specialitate începând cu luna octombrie. Ordinul emis astăzi finalizează cadrul legal. Imediat după publicarea în Monitorul Oficial vom asigura resursele bugetare, după aceea tipărirea și distribuirea tichetelor de masă”, a declarat Cseke.

Direcțiile de sănătate publică județene și a municipiului București vor realiza procedura de achiziție, în regim de urgență, a serviciilor de tipărire și emitere a tichetelor de masă în termen de 10 zile de la data alocării de către Ministerul Sănătății a fondurilor necesare pentru această destinație.

După achiziționarea tichetelor de masă, direcțiile de sănătate publică vor distribui în termen de 5 zile către centrele de vaccinare, cabinetele medicilor de familie și ambulatoriile de specialitate unde se realizează procesul de vaccinare.

Ordinul ministrului Sănătății va intra în vigoare odată cu publicarea în Monitorul Oficial.

Sursa: stiripesurse.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Cum va fi VREMEA în luna mai 2024. Prognoza METEO pentru 4 săptămâni

Bogdan Ilea

Publicat

în

Cum va fi VREMEA în luna mai 2024. Prognoza METEO pentru 4 săptămâni Temperaturile pentru luna mai din acest an or să fie mai ridicate decât cele specifice perioadei. Excepție făcând doar săptămâna 6 – 13 mai. Săptămâna 29 aprilie – 6 mai Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea