Rămâi conectat

Actualitate

CÂMPENI: Cetățean din Ucraina surprins de polițiști în timp ce vindea petarde

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

În data de 28 decembrie, în jurul orei 11.30, poliţiştii l-au identificat pe V.G. din Ucraina, cu domiciliul în Câmpeni, în timp ce încerca să comercializeze 15.040 articole pirotehnice din clasele I şi II (petarde şi artificii), deţinute ilegal şi fără a poseda autorizaţie pentru a efectua operaţiuni cu obiecte pirotehnice.

Obiectele pirotehnice au fost confiscate iar faţă de suspect a fost întocmit un dosar penal în care sunt efectuate cercetări sub aspectul comiterii infracţiunii de  „operaţiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept”, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 37 alin. 1 din Legea nr. 126/1995 republicată.

Reprezentanții IPJ Alba precizează că în perioada 28-30 decembrie 2012, în cadrul  acţiunii naţionale „Foc de artificii 2012”, poliţiştii din județ au constatat 9 infracţiuni privind efectuarea fără drept de operaţiuni cu produse pirotehnice şi au confiscat peste 16.600 de obiecte pirotehnice din categoriile I şi II.

Până în prezent nu s-a înregistrat nici o rănire, incendiu sau explozie urmate de distrugerea de bunuri materiale.

”Din motive de ordine, securitate, siguranţă publică şi pentru protecţia mediului se interzice deţinerea, utilizarea şi vânzarea către publicul larg a articolelor pirotehnice de divertisment din categoriile 2, 3 şi 4, a articolelor pirotehnice de scenă (T1 ŞI T2) şi a altor articole pirotehnice din categoria P2.

Articolele pirotehnice de divertisment din categoria 1 şi P1 pot fi puse la dispoziţia publicului cu vârsta peste 16 ani.

Persoanele fizice sau juridice autorizate pot folosi articolele pirotehnice de divertisment numai cu luarea măsurilor de protejare a persoanelor, bunurilor materiale, animalelor şi a mediului.

Orice operaţiune cu articole pirotehnice, efectuată fără drept, constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la un an.

Comercializarea articolelor pirotehnice din categoriile 1 şi P1 către persoanele cu vârsta sub limita prevăzută de lege, precum şi comercializarea către publicul larg a articolelor pirotehnice destinate a fi utilizate de către pirotehnicieni constituie infracţiuni şi se pedepsesc cu închisoare de la 3 luni la un an”, reamintesc polițiștii.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Cei care consumă energie în mod responsabil vor fi recompensați. Ce se întâmplă cu compensarea facturilor la energie

Unirea Ziarul

Publicat

în

Cei care consumă energie în mod responsabil vor fi recompensați. Ce se întâmplă cu compensarea facturilor la energie „Am avut o primă întâlnire informală cu un grup de lucru, cu furnizorii, cu distribuitorii, cu experţii din minister, cu ANRE (Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energetic n.r). Bineînţeles că ne uităm şi trebuie să mergem […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea