Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Camioanele care transportă ilegal material lemnos, nu mai pot fi confiscate: Măsura, eliminată din Codul Silvic

Nicolae Valentin

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Camioanele care transportă ilegal material lemnos, nu mai pot fi confiscate: Măsura, eliminată din Codul Silvic

ONG-urile ce apără pădurile patriei sunt scandalizate de o modificare din Codul Silvic. Articolul ce prevede confiscarea camioanelor care transportă ilegal materiale lemnoase a fost scos.

Activiștii de mediu împreună cu cei 20.000 de semnatari ai unei petiții solicită reintroducerea acestei măsuri.

Citește și: Noul Cod Silvic 2024: Pedepse mai aspre pentru tăierile ilegale și furtul de lemne

Confiscarea e şi în Codul Penal

Reprezentanții industriei lemnului susțin că articolul a fost scos din Codul Silvic deoarece confiscarea este prevăzută și în Codul Penal.

Un lucru este însă sigur: prevederea a dus până acum la confiscarea a sute de camioane care transportau lemn furat și a fost măsură care i-a usturat cel mai tare pe hoții de lemne.

34 de camioane, confiscate în Suceava, în 9 luni

Măsura confiscării mijloacelor de transport a fost introdusă în Codul Silvic acum patru ani.

În doar nouă luni de când a fost adoptată măsura confiscării utilajelor care transporta lemn furat, doar în județul Suceava au fost confiscate nu mai puțin de 34 de camioane prinse în flagrant de polițiști.

„Fie că discutăm despre confiscare, fie că discutăm despre conflictul de interese în cazul angajaților din sectorul silvic, fie că discutăm despre accesul liber și nerestrictionat în pădurile din România, aceste trei chestiuni vor fi susținute de mine în calitate de minstru și de mine în calitate de parlamentar, cu speranța că în Noul Cod Silvic ele vor fi așa cum ne-am propus de la început”, spune Mircea Fechet, ministrul Mediului.

În România, se taie în jur de 38 de milioane de metri cubi de lemn pe an, dintre care doar 18 milioane legal, cu documente, mai susţine sursa amintită.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Cum trebuie să procedeze românii care dețin două autoturisme sau două proprietăți imobiliare: Legea pe care nu mulți oameni o cunosc

Bogdan Ilea

Publicat

în

Cum trebuie să procedeze românii care dețin două autoturisme sau două proprietăți imobiliare: Legea pe care nu mulți oameni o cunosc Românii care dețin două mașini sau două apartamente, trebuie să știe că vânzarea celei de-a doua mașini sau a celei de-a doua locuințe în decursul aceluiași an calendaristic poate implica costuri suplimentare. Conform unei […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea