Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Opinii - Comentarii

Călin Potor: Primarul din Alba Iulia, Mircea Hava a ajuns la ciclu….electoral

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Primarul din Alba Iulia, Mircea Hava suferă de un sindrom ciudat. Se numeşte ciclu. Electoral desigur. Care vine odată la patru ani, cu trei luni înainte de alegeri. În acest an ciclul i-a venit ceva mai devreme, pentru că partidul portocaliu se aştepta ca alegerile locale să fie comasate cu cele parlamentare. Iar ei au crezut că până atunci numai bine mai termină de asfaltat nişte străzi pentru a prosti din nou alegătorii. Şi pentru că alegerile locale au loc la termen edilul din Alba Iulia a fost nevoit să iasă din bârlog şi să renunţe la relaxarea pe care o visa în acest an.
În acest mandat, în cei aproape patru ani de zile, Mircea Hava a fost scump la vedere. Nu a putut fi văzut de albaiulieni. Pentru că preocuparea lui majoră, pentru că trebuie să recunoaştem că avut cel puţin o grijă mare pe cap, a fost de a verifica dacă banii direcţionaţi în lucrările din Cetate ajung unde trebuie. Şi au ajuns. Vreo 65 de milioane de euro. A fost de fapt singurul loc unde a fost ceva mai vizibil şi nu a pierdut nicio ocazie de a se afişa alături ce firma căreia i-a închiriat Cetatea Alba Carolina la preţul unei garsoniere. În rest tăcere.
Hava a tăcut când s-a mărit TVA-ul, când au fost tăiate salariile, a tăcut şi atunci când mii de firme din Alba au dispărut din cauza politicilor guvernamentale falimentare. În tot aceşti aproape patru ani de sărăcire a României primarul Mircea Hava a fost INVIZIBIL. Mărturie stau sutele de oameni care au aşteptat cu orele să intre în audienţă la mai marele oraşului, dar care au renunţat când au constatat că stau degeaba pentru că primarul nu era la muncă. Sau miile de albaiulieni nemulţumiţi că în zonele în care locuiesc administraţia locală nu a făcut nimic în ultimii ani.
Şi dacă tot vin alegerile baronul portocaliu nu se dezminte şi face ce ştie el mai bine: se laudă toată ziua cu lucrările pe care le face primăria. Aşa au avut ocazia locuitorii municipiului să afle că mai avem primar, că nu suntem o localitate părăsită, chiar dacă realitatea de lângă noi ne demonstra exact acest lucru. La o analiză atentă putem observa că Hava a avut acelaşi comportament de fiecare dată când s-au apropiat alegerile. Se trezeşte brusc din letargia de trei ani şi jumătate şi începe să colinde oraşul, să verifice lucrările, să dea interviuri jurnaliştilor şi să promită marea cu sarea. Drept e că trezirea a fost neplăcută pentru că a fost dată de procurorii de la DNA Alba Iulia care l-au chemat să dea cu subsemnatul în calitate de ÎNVINUIT în dosarul cu subvenţiile la transportul în comun. Dosar la care se adaugă alte încă câteva, astfel că de vreo două luni încoace primarul scrie la declaraţii cât nu a scris în toate mandatele adunate la un loc.
Dacă tot s-a trezit a început primarul să participe la tot felul de evenimente: acţiuni de împăduriri, târguri, expoziţii, meciuri de baschet şi altele, toate cu un singur scop. Cât mai multe voturi la alegerile din iunie. Foamea de voturi l-a făcut să meargă inclusiv la… bibliotecă! Dincolo de faptul că dintr-odată a coborât din birou pentru a sta de vorbă cu muritorii de rând, a descoperit că aceştia sunt nemulţumiţi.
În acest oraş nu s-a făcut nimic, cu excepţia Cetăţii bineînţeles. Atunci a început să promită. Bazinul olimpic va fi gata până în mai. Nici vorbă, pentru că inclusiv finanţatorul lucrărilor, adică Ministerul Dezvoltării Regionale, spune că acesta va fi terminat abia spre toamnă. Locuitorii municipiului Alba Iulia vor beneficia de condiţii moderne de trai, canalizare, drumuri asfaltate. Poveşti. Canalizare se face, dar  nu pentru toată lumea. Iar drumuri la fel. Sunt cazuri în care în cartierele de la marginea oraşului vor fi reabilitate câteva străzi. Nu toate, chiar dacă vorbim de străzi care nu au avut NICIODATĂ asfalt. Şi lista promisiunilor deşarte poate continua cu ştrandul de la Schit care este în paragină, deşi se spune de doi ani că va fi reabilitat, cu piaţa din Cetate care stă să se prăbuşească peste comercianţi şi peste clienţi pentru că administraţia nu este în stare să amenajeze o piaţă modernă, cu sala polivalentă, pe care nu a vrut niciodată să o construiască, cu zona autogării care arată ca după bombardament.
Sunt foarte multe probleme în Alba Iulia care necesită o rezolvare urgentă. Priorităţile administraţiei sunt însă cu totul şi cu totul altele. Spectacole, concursuri, acţiuni de promovare şi alte manifestări electorale care vor fi plătite cu bani grei, UN MILION DE DOLARI, din bugetul local. Adică din banii noştri ai tuturor.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Opinii - Comentarii

Opinii - Comentarii

25 aprilie: Ziua Justiţiei Militare în România

Ziarul Unirea

Publicat

în

25 aprilie: Ziua Justiţiei Militare în România Anual la data de 25 aprilie este sărbătorită Ziua Justiţiei Militare, marcând, astfel, data la care, în anul 1919, a luat fiinţă Serviciul Contencios al Ministerului de Război, prin Decretul-lege nr. 1625, semnat de regele Ferdinand, act ce a marcat înfiinţarea unei structuri specializate în asigurarea asistenţei juridice […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea