Rămâi conectat
PSD Alba - Alegeri Locale 2024

Politică Administrație

Călin Potor: Mircea Hava îşi plăteşte slugile cu apartamente

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024

Pe ultima sută de metri a mandatului său inginerul Mircea Gheorghe Hava s-a gândit să îşi răsplătească mai mulţi colaboratori apropiaţi, a se citi slugi. Una dintre ele este Emanuel Drăguşin, celebru deja pentru servilismul fără margini faţă de Hava şi partidul său. Acesta este purtătorul de cuvânt al firmei care execută lucrările din Cetate, abonată la lucrările pe bani publici din Alba Iulia, precum şi prezentator la o televiziune locală obscură, proprietate a aceleiaşi firme. Adică un fel de pseudo-jurnalist. Pentru pupat Piaţa Independenţei a fost recompensat baban. Cu un apartament ANL. În acest caz avem dubii serioase asupra respectării criteriilor de atribuire a locuinţelor ANL.
Tot apartament ANL a primit un alt apropiat al inginerului Mircea Gheorghe Hava. Robert Roman este angajat al primăriei ca responsabil achiziţii publice. Şi nu este deloc străin de toate dedesubturile atribuirii lucrărilor din ultimii ani doar anumitor firme prietene fie cu PDL, fie cu inginerul Hava. Ca să nu mai vorbim de licitaţiile de promovare a proiectelor cu fonduri europene şi publicitate, câştigate toate de aceleaşi şi aceleaşi firme. Evident că responsabilul de achiziţii publice a ştiut şi de neregulile comise la comanda şefului său care au dus la aplicarea unei corecţii financiare de 50 de mii de euro pe unul din proiectele din Cetate. Este atât de competent că a încredinţat direct, fără licitaţie, o lucrare de peste 700.000 de lei. Cu alte cuvinte cine încalcă legea, cu aprobarea şefului, primeşte ceva, mai devreme sau mai târziu.
În acelaşi capitol al neregulilor se încadrează un alt angajat al primăriei, mână dreaptă a inginerului Hava, campion la încasat venituri exorbitante din bani publici pentru perioada de criză prin care trecem. Concret Nicolaie Moldovan, angajat al primăriei este plătit anual, conform declaraţiei sale de avere, cu sute de mii de lei. Împreună cu soţia, care şi ea este angajată în Primăria Alba Iulia, Moldovan încasa acum doi ani nu mai puţin de 300 de mii de lei. Între timp suntem convinşi că sumele au crescut. Cum a reuşit? Vă spunem noi. Pentru că este angajat al primăriei în funcţia de şef serviciu direcţia programe, dar în acelaşi timp oferă consultanţă pentru Fundaţia PAEM, AIDA şi AIDA Transport Local, unde deţine poziţii de conducere. Nu ştim cum reuşeşte să muncească în programul de 8 ore în patru locuri diferite. La fel cum nu ştim ce lege din ţara asta îi permite unui funcţionar care este plătit din bani publici pentru elaborare proiecte să facă aceleaşi lucru pentru o entitate privată. Ca să nu mai vorbim de faptul că AIDA şi AIDA Transport Local folosesc bani din bugetul local al municipiului Alba Iulia. Deci practic avem un funcţionar plătit din bani publici cu sute de mii de lei, de zece ori mai bine ca un parlamentar. Miroase de la o poştă a conflict de interese.
Avem mari suspiciuni că inginerul Mircea Gheorghe Hava a încălcat grosolan legea în aceste cazuri prezentate mai sus. Aşa cum a făcut şi când a plătit subvenţiile la transportul local în funcţie de numărul total al beneficiarilor, fără a lua în calcul călătoriile efectuate în mod real. Prejudiciul a fost de 7 milioane de euro. Iar asta spune referatul procurorilor, nu noi. Aceiaşi oameni ai legii care au decis să îi pună inginerului Hava sechestru pe case deoarece consideră că acesta a încălcat deliberat legea. Ca să nu mai amintim de dosarul cu fondurile pentru echipa de fotbal, unde a reuşit să „convingă” 11 consilieri să nu se mai constituie parte civilă într-un dosar cu o posibilă pagubă de 2 milioane de euro pentru bugetul local.
După alegerile din 10 iunie, când candidatul USL, Călin Potor, va câştiga fotoliul de primar al municipiului Alba Iulia, toate neregulile făcute de inginerul Hava şi acoliţii săi vor ieşi la lumină. Iar cine a încălcat legea va răspunde pentru tot ce a făcut.
Călin POTOR, candidatul USL la Primăria Alba Iulia


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Rețea de canalizare în Săsciori, Laz, Sebeșel, Răchita: Primăria comunei a lansat licitația MAMUT, de peste 20 de milioane de lei, pe SEAP

Bogdan Ilea

Publicat

în

Rețea de canalizare în Săsciori, Laz, Sebeșel, Răchita: Primăria comunei a lansat licitația MAMUT, de peste 20 de milioane de lei, pe SEAP Primăria comunei Săsciori, a lansat pe Sistemul Electronic de Achiziții, un proiect pentru realizarea obiectivului ” Rețea de canalizare în Laz, Sebeșel, Săsciori, Răchita, Colonie, județul Alba,” care are o valoare aproximativă […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea