Rămâi conectat

Politică Administrație

CĂLIN POTOR LE PROPUNE TINERILOR LOCUINŢE IEFTINE

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Una din marile probleme ale albaiulienilor este lipsa unei locuinţe. De aceea primarul Călin Potor va veni în sprijinul acestora printr-un program de construire de locuinţe.
Voi construi locuinţe destinate cumpărării pentru tineri.
Sunt foarte mulţi tineri care vor să îşi întemeieze o familie, dar nu au posibilitatea de a avea o locuinţă. În aceeaşi situaţie sunt multe tinere familii, inclusiv cu copii. Tinerii noştri specialişti nu rămân acasă după absolvirea studiilor, iar despre aducerea lor în Alba Iulia acum nu poate să fie vorba. Aceste locuinţe sunt destinate şi lor, tinerilor specialişti, medici, profesori, ingineri, informaticieni, artişti plastici, oameni de artă şi cultură, care în acest fel pot fi atraşi să se stabilească la Alba Iulia.
Soluţia este simplă: voi construi locuinţe destinate cumpărării pentru tineri.
Cum? După modelul de la Constanţa, primăria va pune la dispoziţie terenul cu drept de folosinţă gratuită pe întreaga durată de existenţă a imobilelor prin hotărâre de consiliu local şi va realiza proiectarea blocurilor, a utilităţilor, a infrastructurii. Banii se plătesc de către tineri integral sau prin contractarea unui credit la finalizarea locuinţei, locuinţa şi cota parte indiviză de teren vor constitui garanţii pentru obţinerea creditului, primăria fiind de acord cu garantarea cotei de teren în favoarea beneficiarului.
De ce ieftine? Pentru că în preţul apartamentelor nu se regăseşte valoarea terenului şi valoarea proiectării şi se vor vinde la preţ de producţie.
Voi construi locuinţe modulare sociale
Programul municipal de construire a locuinţelor sociale modulare cât şi lucrările tehnico-edilitare aferente reprezintă „obiectiv de interes public local” şi ca urmare, toate proiectele, lucrările respective, ‘Campusul Social’ sunt obiective de interes public local. Vor exista trei tipuri de repartiţii: pentru persoane care nu vor plăti cheltuielile pentru utilităţi şi chirie, persoane care vor plăti numai utilităţile şi persoane care vor plăti utilităţile şi chiria.
Clădirile modulare au fost proiectate în premieră mondială de celebrul Henri Coandă în 1921. Casele modulare au apărut ca o necesitate de a construi locuinţe rezistente, într-un timp rapid şi la un preţ accesibil. Pentru acestea, Coandă a perfectat reţele de beton armat şi a găsit noi geometrii de schelete metalice multicelulare uşoare, cu o izolaţie termică şi fonică excelentă, capabile să asigure o rezistenţă sporită.
Cred că merită cei care acum nu au şansa unui acoperiş deasupra capului o investiţie făcută de către oraş pentru ei şi care nu depăşeşte, atenţie, 2300 euro de persoană!
Ambele tipuri de locuinţe vor beneficia de acces la transport în comun, căi de accces, alei şi platforme asfaltate, locuri de parcare, spaţii verzi şi amenajări peisagistice, locuri de joacă pentru copii, iluminat stradal şi iluminat interior al cartierului, mobilier şi dotări urbane.
Călin POTOR
Candidatul USL la Primăria Alba Iulia


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Opt zone din comuna Daia Română vor fi supravegheate cu 24 de camere video de înaltă rezoluție. Vor putea fi vizualizate și numele de înmatriculare ale autovehiculelor

Unirea Ziarul

Publicat

în

Opt zone din comuna Daia Română vor fi supravegheate cu 24 de camere video de înaltă rezoluție. Vor putea fi vizualizate și numele de înmatriculare ale autovehiculelor Comuna Daia Română va implementa un sistem de supraveghere video în scopul creșterii siguranței și prevenirii criminalității. În acest scop, administrația locală a inițiat demersuri pentru identificarea unui […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea