Rămâi conectat

Politică Administrație

Călin Potor: Guvernul USL face dreptate până la capăt românilor

Bogdan Presecan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

„După cum am promis şi în campania electorală, USL va face dreptate până la capăt românilor sărăciţi şi vitregiţi ilegal de drepturile cuvenite, prin „grija părintească” a guvernelor PDL.

După reîntregirea salariilor şi creşterea pensiilor, un alt succes îl constituie recenta confirmare venită din partea Comisiei Europene privind deblocarea Programului Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane şi reluarea plăţilor pentru România. Astfel, în următoarele zile Comisia Europeana va relua plăţile către ţara noastră pentru cererile de rambursare transmise în luna decembrie 2012, în valoare de 148 milioane de euro, cu aplicarea corecţiilor financiare temporare de 25%, aşa cum a fost agreat cu partea română.

Reamintesc faptul că Comisia Europeană a suspendat POSDRU la începutul lunii august 2012, ca urmare a deficienţelor identificate de partea comunitară pentru perioada 2009-2011, când am fost conduşi de guvernele boc şi ungureanu, cu litere mici, evident. În zilele următoare, autorităţile române vor informa direct beneficiarii proiectelor POSDRU cu privire la reluarea plăţilor, precum şi cu privire la calendarul acţiunilor din acest an.

Deblocarea Programului Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (POSDRU) este un prim pas concret pe care România îl face pentru accelerarea absorbţiei fondurilor europene, de care va beneficia şi un număr însemnat de oameni din judeţul Alba. Decizia Comisiei Europene confirmă faptul că oficialii noului Guvern îşi fac treaba aşa cum scrie la carte, adică profesionist. Sunt convins că şi celelalte trei programe presuspendate, respectiv Programul Operaţional Regional, Programul Operaţional Sectorial Transport şi Programul Operaţional Sectorial Creşterea Competitivităţii Economice, vor fi deblocate în cel mai scurt timp, în aşa fel încât cele aproape 10.400 de proiecte depuse pe POSDRU până la sfârşitul lunii ianuarie 2013 să fie cât mai repede trecute pe finanţare şi decontate. De asemenea, îmi exprim speranţa că Ministerul Fondurilor Europene va face toate demersurile necesare pentru a nu ne mai confrunta cu un nou blocaj, şi a accesa cât mai mulţi bani europeni în perioada următoare”, se arată într-un comunicat remis presei de către deputatul PNL de Alba, Călin Potor (FOTO).

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

FOTO: Parcul din fața primăriei din Gârbova a fost finalizat: Spațiu de recreere și relaxare pentru cetățenii din comună

Bogdan Ilea

Publicat

în

FOTO: Parcul din fața primăriei din Gârbova a fost finalizat: Spațiu de recreere și relaxare pentru cetățenii din comună Cetățenii din comuna Gârbova se pot bucura de un nou parc, situat în fața primăriei. Loc de relaxare și recreere, atât pentru tineri cât și pentru vârstnici sau turiști. „Amenajarea parcului din localitatea Gârbova a fost […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea