Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Politică Administrație

Călin Potor: Funcţionarii rămân cu salariile tăiate, Mircea Hava vrea bani pentru lucrări

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

După plecarea numărului doi din partidul portocaliu, mă refer la Sorin Frunzăverde, pedeliştii au început să îşi dea arama pe faţă. Şi vorbim aici de şefii lor. Recent, vicepreşedintele PDL Mircea Hava, cel care vremelnic ocupă şi fotoliul de primar al municipiului Alba Iulia, declara pentru un ziar central că nu este de acord cu o eventuală mărire a salariilor bugetarilor cu 10 la sută. Tot el spunea că aceşti bani mai bine s-ar da să se construiască ceva. Declaraţie absolut halucinantă, plină de dispreţ la adresa funcţionarilor. De fapt la adresa tuturor!
Politicianul la care făceam referire a avut argumente puerile: cele 10 procente reprezintă o sumă „infimă” pentru funcţionarii din administraţie. Asta în condiţiile în care toţi angajaţii din sistemul bugetar au suferit în 2010 pierderi salariale între 25 şi 40 la sută. Este evident că aceşti oameni s-ar bucura de o recuperare a acelor sume, iar cele 10 procente nici nu acoperă inflaţia din 2010 până acum. Dar baronul local Hava demonstrează încă o dată cât îi pasă de oameni. DELOC.
La momentul tăierii salariilor, pe care le-a aprobat şi girat din funcţia de vicepreşedinte al PDL, Hava nu şi-a asumat nicio secundă aceste diminuări. A evitat să apară în public şi să recunoască faptul că a fost de acord cu o asemenea măsură. Pentru ca în prezent, la doi ani de la tăierea salariilor bugetarilor să spună cu nesimţire că nu este cazul să se procedeze la o recuperare a acelor bani pierduţi.
Vorbeam de datul aramei de faţă. Ceea ce Hava a făcut cu acelaşi tupeu care îl caracterizează. El a declarat că de acei bani „mai bine s-ar construi ceva”. Tot el recunoaşte că toţi primarii pedelişti din ţară fac presiuni asupra guvernului pentru alocarea de fonduri acum înaintea alegerilor pe motiv că există lucrări care trebuie finalizate. Poate vrea să mai facă vreo Cetate, borduri, trotuare şi alte lucrări electorale, că tot vin alegerile. Normal că Hava vrea să se construiască ceva. Tot construieşte de câţiva ani: trotuare, alei, taie parcuri şi le transformă în parcări, bagă bani în neştire în Cetate în loc să creeze locuri de muncă. Îi înţelegem nevoia de a construi: firmele clientelei pedeliste, care fac toate lucrările din Alba Iulia au mare nevoie de bani. Zeci de milioane de euro dacă se poate. Chiar dacă aceşti bani ar fi trebuit să fie daţi salariaţilor din sistemul bugetar. Nu contează. Doar trebuie să cotizeze în campania electorală.
Să ceri bani pentru lucrări în locul recuperărilor salariale ale funcţionarilor pentru ca firmele puterii să prospere în timp ce ţara se adânceşte în sărăcie este cea mai evidentă demonstraţie de NESIMŢIRE şi NEPĂSARE. La adresa tuturor.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!


Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

13 microbuze electrice achiziţionate pentru elevii din Alba cu bani provenind din vânzarea certificatelor de emisii de gaze cu efect de seră

Unirea Ziarul

Publicat

în

13 microbuze electrice achiziţionate pentru elevii din Alba cu bani provenind din vânzarea certificatelor de emisii de gaze cu efect de seră Administraţia Fondului pentru Mediu acordă UAT – Judeţul Alba o finanţare în valoare de 15 milioane de lei, inclusiv TVA, pentru achiziţionarea a 13 microbuze electrice. Contractul de finanţare a fost încheiat în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea