Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Politică Administrație

Călin Potor: ”De ce voi vota pentru proiectul Roşia Montană?”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Calin PotorVoi vota în Parlament pentru realizarea proiectului Roşia Montană nu din patriotism local, nu din fandoseală, nu din dorinţa de a „ieşi în faţă” opunându-mă deciziei Partidului Naţional Liberal. Am petrecut în ultima perioadă multe ore alături de cei roşieni, fie că sunt sau nu mineri, şi am ajuns lângă cei blocaţi în subteran înainte de a veni premierul să-i convingă să iasă. Dincolo de faptul că situaţia s-a inflamat în ultimele zile, vreau să explic succint oamenilor de ce aş vrea să se realizeze investiţia. 

Am promis că voi duce mesajul minerilor din Roşia Montană în Parlamentul României prin intermediul unei căşti de miner, pe care cei 33 de ortaci din subteran şi-au pus semnăturile sâmbătă, promiţându-mi şi mie, cu acest prilej, că nu vor mai intra în greva foamei. Am coborât în adânc în mină la ortaci cu un optimism moderat, cu sinceritate. Ei ştiau de la început că sunt alături de ei, este un lucru declarat. Călin Potor va vota în Parlamentul României pentru proiect, pentru ei, pentru viitorul lor, pentru casele lor. Şi ei au dreptul să-şi ducă copiii la şcoală, şi ei au dreptul să trăiască ca oamenii într-o ţară care se doreşte europeană. Le-am făcut o promisiune, aceea că voi fi mandatarul lor în Parlamentul României, şi o voi respecta până la capăt.

În opinia mea, este greu de analizat subiectul Roşia Montană din faţa televizoarelor, a Facebook-ului sau de pe străzile Capitalei. Nu cunosc „ce-i mână-n luptă” pe protestatarii din Bucureşti, dar este clar că ei nu au nici o tangenţă cu viaţa oamenilor din Roşia Montană. Ar trebui să se ducă toţi românii în Apuseni, să stea acolo vreo câteva zile, să vadă cum se trăieşte, cum se supravieţuieşte de fapt, şi abia apoi să protesteze şi să-şi exprime împotrivirea.

Tocmai din cauza faptului că aş fi subiectiv, nu am dorit să fac parte din Comisia specială comună a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru avizarea Proiectului de Lege privind unele măsuri aferente exploatării minereurilor auro-argentifere din perimetrul Roşia Montană şi stimularea şi facilitarea dezvoltării activităţilor miniere în România, votată marţi în plenul comun al Parlamentului. Sper însă ca parlamentarii care compun această comisie specială să se deplaseze cât mai repede la Roşia Montană, eventual să ţină şedinţele acolo, pentru a afla toate informaţiile necesare întocmirii unui raport adevărat, bazat pe fapte reale, pe situaţia oamenilor şi pe nevoia acestora de a fi salvaţi de la un sfârşit dramatic.

Investiţia mai este necesară, nu în ultimul rând, pentru a salva zona Munţilor Apuseni de la dispariţie, deoarece, în lipsa altor alternative viabile, în câţiva ani se va alege praful de aceasta, prin depopularea masivă ce va urma. Indiferent de decizia politică a PNL, m-am angajat în faţa oamenilor să le susţin dorinţa de a avea minerit în zonă, şi cred că principala opinie care trebuie să primeze în demersurile parlamentare este poziţia celor care trăiesc şi muncesc în Roşia Montană.

Deputat PNL de Alba, Călin POTOR


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Anunț de mediu: Modernizarea sistemului de scurgere a apei pluviale, satul Reciu, comuna Gârbova

Bogdan Ilea

Publicat

în

Anunț de mediu: Modernizarea sistemului de scurgere a apei pluviale, satul Reciu, comuna Gârbova COMUNA GÂRBOVA, titular al proiectului „MODERNIZAREA SISTEMULUI DE SCURGERE A APEI PLUVIALE, SATUL RECIU, COMUNA GÂRBOVA, JUDEȚUL ALBA”, anunță publicul interesat asupra luării deciziei etapei de încadrare de către Agenția pentru Protecția Mediului Alba, în cadrul procedurii de evaluare a impactului […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea