Rămâi conectat

Ştirea zilei

Calendarul EVENIMENTELOR organizate în 2017 la Alba Iulia. Cetatea Alba Carolina, animată de festivaluri, concerte, spectacole și concursuri. Lista completă

Ziarul Unirea

Publicat

în

Calendarul EVENIMENTELOR organizate în 2017 la Alba Iulia. Cetatea Alba Carolina, animată de festivaluri, concerte, spectacole și concursuri

Sfârșitul lunii aprilie dă tonul distracției în 2017 la Alba Iulia cu Festivalul Roman Apulum, iar până la sfârșitul anului, albaiulienii și turiștii vor avea ”n” motive să aleagă ”cealaltă capitală”, pentru că, în fiecare lună,  dacă nu sfârșit de săptămână,  Cetatea Alba Carolina va fi animată de concerte, spectacole stradale sau concursuri.

Pe listă se regăsesc și în acest an evenimentele de top, care au adunat mii de oameni anii trecuți pe timpul verii, cum ar fi Alba Fest, Sărbătoarea Muzicii, Alba Iulia Music and Film Festival, Dilema Veche sau festivalul de muzică populară ”Cântec de suflet”, dar și cele care ne fac sărbătorile mai frumoase, precum Festival de România sau Serbările Iernii.

Primăria Alba Iulia a alocat în acest an 3.600.000 de lei din bugetul local (800.000 de euro), pentru organizarea evenimentelor.

Lista și detalii de la organizatori, pentru fiecare eveniment:

12 aprilie – Pianul Călător

Ideea „Pianului călător” a început în 2011 și s-a concretizat în ore și ore de recitaluri mai mult decât ofertante. Trebuie doar să uitaţi că în afara sălii de concert pragmatismul domnește fără drept de apel şi, indiferent de vârsta pe care o aveţi, să vă lăsaţi inundaţi de culorile romantismului, care se pare că vor supravieţui atâta timp cât nu vom ajunge să vedem lumea în alb și negru. Citiți și 12 aprilie: Concert ”Pianul călător”, la Casa de Cultură a Sindicatelor din Alba Iulia. Horia Mihail invită publicul la vals

28 aprilie – 1 mai 2017 – Festivalul Roman Apulum

Actualul oraș Alba Iulia se ridică peste ruinele anticului Apulum, cel mai mare oraș roman din provincia Dacia și totodată centrul politic, economic, militar și cultural al acesteia. Festivalul Roman Apulum ® se desfășoară anual în preajma zilei de 1 mai și adună peste 300 de reenactori – soldați și civili romani, războinici daci, gladiatori, meșteșugari sau dansatoare.

Pe parcursul a patru zile, vizitatorii vor putea trăi realitățile unei lumi demult apuse, una cu demonstrații militare romane, cu războaie între daci și romani, cu lupte de gladiatori organizate în cinstea lor, cu ateliere de lucru, cu jocuri și târguri de sclavi.

12-14 mai – Bastion Skate Sesion

Rideri de skate, role, bmx sau trotinetă vin la Alba Iulia pentru a dovedi cât de sus pot sări din bank.

22 mai – Flautul fermecat

Cinci flaute. Cinci flaute fermecate vor putea fi admirate de spectatori la a șasea ediție a turneului național susținut de Ion Bogdan Ștefănescu și Horia Mihail.

Și pentru că de fiecare dată trebuie să ne surprindă cu ceva, la acest nou turneu, Ion Bogdan Ștefănescu ne propune sa învățăm nu mai puțin de cinci nume japoneze diferite, toate asociate cu flautele sale: deja celebrul flaut de aur marca Muramatsu, flautul de lemn Yamaha, un flaut piccolo – Yamada, flautul alto – Sankyo și un flaut bas – Kotato, toate aceste mărci fiind cap de serie pe plan mondial.

Pentru cei care participă prima oară la o astfel de demonstrație de magie instrumentală, cu siguranță seara pe care o vor petrece alături de cele cinci flaute fermecate, de Ion Bogdan Ștefănescu și Horia Mihail va rămâne un reper între momentele de emoție artistică pe care le-au trăit vreodată.

27 mai – Adventure Airsoft Contest

Adrenalină, acțiune, suspans, echipă – Cel mai nou sport: AIRSOFT.
Cele mai bune 6 echipe se înfruntă pentru supremație la „Adventure Airsoft Contest”.

1-2 iunie – Cetatea Copiilor

Un nou prilej de bucurie pentru prichindei, dar şi pentru cei care încă nu au uitat ce înseamnă joaca, prinde contur în fiecare an. Cetatea Alba Carolina se transformă într-un tărâm de basm cu castele, prințese și eroi fantastici.

2-5 iunie – Alba Fest, Zilele Orașului

Alba Fest® devine un reper pentru existența orașului, intens în bună masură datorită artiștilor care participă. Invitați efervescenți și mereu autentici oferă an de an un show fascinant, menit să aducă un omagiu exuberanței.

23-25 iunie – Sărbătoarea Muzicii

În Cetatea Alba Carolina, reîncepe Dominația Sunetului! Sărbătoarea Muzicii înseamnă că știți să alegeți ce ascultați și știti să vă bucurați de muzică în starea ei de grație și în formă ei cea mai avansată și mai elevată.

29-30 iulie – Expoziția Chinologică Internațională

Cetatea Alba Carolina devine pentru două zile locul de întâlnire al campionilor, indiferent de rasă sau talie. Evenimentul oferă șansa proprietarilor de câini să-și evalueze cei mai buni prieteni într-o atmosferă inedită.

5-6 august – RowMania

Marele campion Ivan Patzaichin vă invită, cu mic, cu mare, să vă înscrieți în competiţia de vâslit în canotci de 10+1. Un eveniment care face valuri la propriu, pe Mureș și care se desfășoară la nivel național.

11-13 august – Cântec de suflet

Cântec de suflet este un eveniment folcloric, care adună împreună slujitori ai cântecului străbun, autentic și veșnic. Portul, cântecul și jocul românesc sunt dăruite din toată inima de cei mai iubiți artiști ai României.

25-27 august – Festival Dilema Veche

La Festivalul “Dilema veche” poţi trăi o experienţă memorabilă, într-un week-end cultural care aduce la un loc scriitori, artişti şi muzicieni invitaţi să ne lămurească dilemele, în spaţiul unic al Cetăţii Alba Carolina.

1-3 septembrie – Alba Iulia Music and Film Festival

Muzica și filmul vor străluci din nou în cadrul istoric al cetății Alba Carolina, unde timp de trei zile, între 1 și 3 septembrie, are loc a cincea ediție a Alba Iulia Music & Film Festival. Ca în fiecare an, intrarea este gratuită la toate proiecțiile și concertele din cadrul festivalului.

2 septembrie – Mamut Bike Race

Un nou concurs de ciclism? Nu. E mai mult de atât. Este un nou mod de a împrieteni mișcarea cu explorarea unei noi piste numită de pasionați Transalpina bicicliștilor, de a contopi aventura cu autodepășirea.

12 septembrie – Vioara lui Enescu

Vioara Guarneri, numită și “Catedrala”, își va etala acordurile impunătoare într-un spectacol care a depășit deja ca faimă granițele României. Gabriel Croitoru alături de pianistul Horia Mihail, traduc sunetul viorii lui Enescu la Alba Iulia în acorduri seducătoare și emoționante.

23 septembrie – Alba Iulia City Race

Proiectul își propune organizarea unui eveniment atletic de anvergură internațională, sub titulatura “ALBA IULIA CITY RACE” cuprinzând trei curse atletice, cu start în bloc, care combină alergarea pe șosea cu alergarea în teren variat. Participanții se vor putea înscrie la una dintre cele 4 curse programate în cadrul acestui eveniment, respectiv Semimaraton 21 km, Cros 10 km, Crosul Cetății – cursa populară și Kids Race.

Proiectul a fost astfel conceput pentru a atrage un număr cât mai mare de oameni în Alba Iulia pe de o parte, cât și pentru a atrage un număr cât mai mare de practicanți ai sportului în aer liber și pentru stabilirea unei cooperări între atleți, autorități publice locale, media, sponsori în vederea promovării unui stil de viață sănătos, pe de alta parte.

15 octombrie – Sărbătoarea Încoronării

Alba Iulia a fost, este şi va continua să fie un partener apropiat al Familiei Regale de care ne leagă, pe lângă conştiinţa unui trecut comun şi dorinţa unui viitor construit pe elemente fundamentale redutabile.

15 octombrie – Vă place Beethoven?

30 noiembrie – 3 decembrie – Festival de România

Vino să trăiești și să sărbătorești cea mai importantă zi a românilor, la Alba Iulia, în Cealaltă Capitală. Să arătăm tuturor că de aici a început totul și că aici totul e ca la început: spiritul românesc descătușat, liber și mereu învingător.

5-21 decembrie – Serbările Iernii

Cei mici își primesc darurile de la Moș, cei mari își încălzesc sufletele cu un colind și-un vin fiert. Împreună ne bucurăm de luminile Cetății care ne binecuvântează sărbătorile.

21 decembrie – Crăciunu’ din 21

La început a fost o pură întâmplare, iar mai apoi devenit o adevarată sărbătoare. “Craciunu’ din 21” este momentul în care ne pregătim să-l primim pe Moș și spiridușii săi încărcați de cadouri. (A.M.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Fetiță de 8 ani, lovită de o mașină, în Alba Iulia, în timp ce traversa regulamentar strada: Șoferița vinovată a plecat de la locul accidentului

Ziarul Unirea

Publicat

în

Fetiță de 8 ani, lovită de o mașină, în Alba Iulia, în timp ce traversa regulamentar strada: Șoferița vinovată a plecat de la locul accidentului O fetiță de 8 ani, din Feneș, a fost lovită de mașină în timp ce traversa strada regulamentar, în Alba Iulia. Șoferița vinovată a plecat de la locul accidentului. La […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea