Rămâi conectat

Actualitate

Câinii ghizi ai persoanelor cu dizabilități, acces liber în toate spațiile publice: Legea a fost promulgată

Ziarul Unirea

Publicat

în

Câinii ghizi ai persoanelor cu dizabilități, acces liber în toate spațiile publice: Legea a fost promulgată

Persoanele cu dizabilități însoțite de câini-ghid vor avea acces cu patrupedul în toate spațiile publice, inclusiv în mijloacele de transport în comun și în taxiuri.

Asta prevede o lege promulgată în urmă cu câteva zile, iar orice refuz privind accesul va fi considerat discriminare și amendat. Un câine-ghid este o necesitate, mai ales pentru nevăzători. În România sunt peste 100.000 de persoane cu astfel de probleme, iar câini-ghizi sunt înregistrați doar 70, la asociația de profil, notează stirileprotv.ro.

Citește și: 26 august, Ziua Internaţională a Câinelui, cel mai bun prieten necuvântător

Legea promulgata recent de președintele țării prevede că patrupezii-ghid au acces liber alături de cei pe care-i sprijină în spațiile publice precum parcurile, în mijloace de transport în comun, magazine și instituții publice.

Camelia Platt, director executiv – Fundația Light into Europe: „Nu avea efectiv o definiție se numea asistență vie. Acum este denumit câine ghid. Zonele de activitate de unde avem acces liber și fără restricții sunt explicite în a facilita efectiv accesul persoanelor nevăzătoare cu cainele ghid.”

Cei care refuză accesul cu câini-ghid vor putea fi sancționați pentru discriminare. În plus, noi prevederi ale legii scutesc persoanele cu dizabilități de la plata tarifului de omologare perceput de Registrul Auto Român, pentru masinile modificate.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Câtă apă trebuie să consumăm când este caniculă și care sunt alimentele care ne răcoresc. Sfaturi pentru a menține răcoarea în case

Ziarul Unirea

Publicat

în

Câtă apă trebuie să consumăm când este caniculă și care sunt alimentele care ne răcoresc. Sfaturi pentru a menține răcoarea în case Perioadele de caniculă pot reprezenta un disconfort prelungit pentru majoritatea oamenilor, iar alimentația joacă un rol important în ameliorarea sau agravarea acestuia.  Majoritatea oamenilor se confruntă cu un disconfort sporit în perioadele de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea