Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Câinele, liftul și ceasul rău: Cum a ajuns un bărbat din Alba să facă „cunoștință” cu genunchiul vecinului său

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Câinele, liftul și ceasul rău: Cum a ajuns un bărbat din Alba să facă „cunoștință” cu genunchiul vecinului său

Un bărbat din Municipiul Blaj s-a ales cu o amendă penală de 4.000 de lei, în urma unui scandal cu un vecin de bloc, care i-a reproșat că folosește liftul împreună cu câinele său. Bărbatul a încercat să agreseze proprietarul câinelui însă acesta „a căzut” cu capul în genunchiul său, fiind transportat ulterior la spital.

Inculpatul și persoana vătămată locuiesc în același complex de locuințe, denumit popular „blocul turn”. După cum rezultă din declarațiile inculpatului și ale persoanei vătămate date în cursul cercetării judecătorești, între cei doi există o stare conflictuală în legătură cu modalitatea în care inculpatul utilizează ascensorul blocului.

La data de 05.06.2021, în jurul orei 18.00, în timp ce persoana vătămata, se afla în fața blocului menționat, împreună cu ginerele său, din scara imobilului a ieșit inculpatul, care era însoțit de un câine de talie mare, ținut în lesă.

Persoana vătămată, aflată în stare avansată de ebrietate, i-a atras atenția inculpatului să folosească scările dacă iese la plimbare cu câinele, iar între martor și inculpat a avut loc un schimb de replici.

Inculpatul s-a îndepărtat traversând strada, moment în care persoana vătămată s-a îndreptat către inculpat pentru a-l întreba ce are cu ginerele său, însă s-a împiedicat și a căzut, moment în care inculpatul i-a aplicat o lovitură cu piciorul în zona gurii și alta în zona pieptului, persoana vătămată căzând din nou cu fața în jos și antrenându-l în cădere și pe martor, care venise pentru a-l ajuta să îl ridice.

Inculpatul a revenit pe partea cealaltă a străzii, în zona blocului turn, pentru a recupera câinele care fugise, iar persoana vătămată a încercat din nou să se ridice și să traverseze înspre inculpat, însă s-a împiedicat din nou și a căzut cu fața în jos, lovindu-se de asfalt.

Citește și: Muzică la maxim, alcool, scandal și distrugeri, într-un bloc din Alba Iulia. „Petrecărețul” condamnat la închisoare și plata unei amenzi penale

La fața locului a sosit o ambulanță, care a transportat persoana vătămată la Spitalul municipal Blaj, unde i s-au acordat îngrijiri medicale, fără a rămâne internat.

Prin raportul de expertiză medico-legală din 07.04.2023 s-a stabilit că în urma agresiunii din data de 05.06.2021, persoana vătămată a prezentat leziuni traumatice care s-au putut produce prin lovire cu și de un corp/plan dur, leziuni ce necesită 11-12 zile de îngrijiri medicale, nu au pus în primejdie viața victimei și nu au produs o infirmitate sau vreun prejudiciu estetic grav și permanent.

Inculpatul a susținut că persoana vătămată s-a exprimat amenințător, spunând că îl omoară, iar inculpatul s-a oprit să vadă despre ce este vorba, moment în care persoana vătămată s-a aruncat cu brațele înspre inculpat și înspre câine. Inculpatul a arătat că a ținut câinele cu mâinile de gât întrucât nu știa cum va reacționa, fiind un câine de talie mare, iar din instinct a ridicat piciorul pentru a se apăra, persoana vătămată lovindu-se de genunchiul său și căzând în fund, iar martorul a intervenit pentru a-l ridica.

Inculpatul a mai arătat că apoi a traversat strada pentru a merge la mașină, iar persoana vătămată s-a ridicat și a fugit după el, moment în care s-a împiedicat și a căzut cu fața în jos în rigola de beton cu o adâncime de 10 cm și o lățime de 50-60 cm, lângă piciorul inculpatului. Ulterior, inculpatul a arătat că și-a continuat deplasarea către mașină, iar persoana vătămată a încercat din nou să se ridice și să fugă după el, căzând însă din nou în șanț, tot cu fața în jos. Moment în care în zonă a oprit un echipaj al Poliției Locale Blaj și a fost solicitat un echipaj SMURD.

„În baza art. 193 alin.2 Cod penal, art. 61 alin. 2 şi alin. 4 lit. c Cod penal, stabileşte în ceea ce îl priveşte pe inculpat, fără antecedente penale, pedeapsa amenzii penale în cuantum de 4.000 lei, corespunzătoare unui număr de 200 de zile – amendă, valoarea unei zile – amendă fiind de 20 de lei, pentru săvârșirea infracţiunii de lovire sau alte violențe în dauna persoanei vătămate (faptă din 05.06.2021).

În baza art. 396 al.4 Cod pr.pen. rap la art.83 Cod pen., dispune amânarea aplicării pedepsei amenzii pe durata termenului de supraveghere de 2 ani, stabilit în conformitate cu dispoziţiile art.84 Cod pen.”, se arată în hotărârea Judecătoriei Blaj.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

ANGAJĂRI la STAT 2024: Posturi vacante în instituții din Alba, la data de 28 APRILIE 2024. Calendarul examenelor și condițiile de înscriere la CONCURS

Ziarul Unirea

Publicat

în

ANGAJĂRI la STAT 2024: Posturi vacante în instituții din Alba, la data de 28 APRILIE 2024. Calendarul examenelor și condițiile de înscriere la CONCURS Mai multe instituţii publice din Alba anunță posturi vacante la data de 28 APRILIE 2024 și organizează concursuri în următoarea perioadă. Pentru ocuparea posturilor, candidaţii trebuie să îndeplinească anumite condiţii, privind […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea