Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Cadru didactic din Cugir, în proces cu Facebook la Tribunalul Alba. Reclamantul solicită rețelei de socializare și altor trei persoane daune de 500.000 de lei

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

O profesoară a dat în judecată firma din SUA care deține rețeaua de socializare Facebook față de care are pretenții civile în valoare de 500.000 de lei.

 

Părți care au calitate de ”pârât” în dosar sunt și alte trei persoane, între care există un grad de rudenie și dintre care cel puțin una a absolvit liceul, la Sebeș, în anul 2018. Reclamantul din dosar locuiește în Cugir. Pe numele acestuia există pe Facebook un cont fals care conține informații cu caracter obscen, încă din anul 2015. Dosarul a fost înregistrat la Tribunalul Alba în urmă cu câteva zile și urmează să îi fie alocat un prim termen de judecată în perioada următoare.

Persoanele fizice acționate în judecată alături de Facebook ar fi creat sau ar avea legătură cu crearea contului fals de pe rețeaua de socializare. Foarte probabil, contul a fost realizat cu scopul de compromitere a persoanei vizate. Contul fals are 21 de ”prieteni”, cei mai mulți cu nume din stăinătate, dintre care o parte sunt false.

Practica în astfel de situații arată că o plângere la Poliție sau Parchet nu rezolvă nimic având în vedere că o astfel de faptă nu poate fi încadrată juridic la o infracțiune. Singura soluție rămasă ”victimelor” este reclamarea contului la Facebook pentru a fi șters, iar în situația în care acest lucru nu se întâmplă acționarea în judecată a companiei care deține rețeaua de socializare. Potrivit Codului Civil, orice persoană are dreptul la propria imagine.

”În exercitarea dreptului la propria imagine, ea poate să interzică ori să împiedice reproducerea, în orice mod, a înfăţişării sale fizice ori a vocii sale sau, după caz, utilizarea unei asemenea reproduceri”, se mai afirmă în Cod. De asemenea, este considerată ”atingere adusă vieții private”, utilizarea, cu rea-credinţă, a numelui, imaginii, vocii sau asemănării cu o altă persoană.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

FOTO Elevii militari, alături de veteranii celui de-al Doilea Război Mondial, din județul Alba: Distincții și pachete cadou, oferite de Ziua Veteranilor de Război

Ziarul Unirea

Publicat

în

Elevii militari, alături de veteranii celui de-al Doilea Război Mondial, din județul Alba: Distincții și pachete cadou, oferite de Ziua Veteranilor de Război Elevi și reprezentanți ai Colegiului Național Militar „Mihai Viteazul” și ai Centrului Militar Județean Alba i-au vizitat astăzi pe veterani ai celui de-al Doilea Război Mondial din județul Alba. Vizitele s-au înscris […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea