Rămâi conectat

Cultură Educație

Cadre didactice de la Colegiul Național Militar ”Mihai Viteazul” din Alba Iulia, la un curs de formare Erasmus + în Portugalia

Ziarul Unirea

Publicat

în

cadre didactice liceul militar alba iuliaTrei cadre didactice de la Colegiul Național Militar din Alba Iulia s-au întors, de curând, din prima mobilitate derulată în cadrul proiectului Erasmus + „Împletind tradiția cu modernitatea, implementăm calitatea europeană în școală”. Este vorba despre prof. Paraschiva Fărcaș, Simina Dura și Cosmina Mircea, care au participat la cursul de formare „How to make your school more international” desfășurat, în a treia săptămână din luna lui brumărel, în Portugalia prin intermediul Euneos.

”Pe parcursul celor 7 zile ale activității de formare am derulat atât activități în plen cât și workshop-uri pe diverse teme legate de managementul proiectelor europene, politicile de internaționalizare a școlii, metodelor interactive de predare utilizând platforma e-Twinning și videoconferințele. Totodată, prezența a 41 de participanți din 15 țări europene ne-a oferit ocazia de a contacta parteneri pentru derularea unor noi proiecte de colaborare atât pe platforma e-Twinning cât și prin programul Erasmus +”, a transmis prof. Paraschiva Fărcaș.

La sfârșitul cursului, toți participanții au dobândit competențe în următoarele domenii: elaborarea planului de dezvoltare instituțională prin prisma politicilor de internaționalizare, scrierea aplicațiilor pentru proiecte de mobilitate și proiecte strategice în Erasmus Plus descopeirea oportunităților oferite de proiectele de cooperare în mediul online atât la nivel european, pe platforma E-twinning, cât și la nivel global, prin intermediul EIO dezvoltarea dimensiunii europene și internaționale în curriculum managementul proiectelor.

Pe parcursul activităților de grup s-a conturat un nou proiect de cooperare în parteneriat cu instituții de învățământ din Finlanda, Olanda, Suedia, Franța, Spania și Portugalia, având ca temă dezvolatrea spiritului antreprenorial al tinerilor și a cetățeniei active.

Participarea la acest curs de formare a oferit, de asemenea, participanților un schimb de experiență și posibilitatea de a stabili contacte pentru viitoare proiecte de colaborare. Pe parcursul acestui an școlar vor beneficia de această instruire, în cadrul programului ”Erasmus +”, un număr de 16 cadre didactice și 5 cadre militare din Colegiul Național Militar ,,Mihai Viteazul”.

 Acest proiect a fost finanţat cu sprijinul Comisiei Europene.(C.M.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Cultură Educație

Cultură Educație

Astăzi: 103 ani de la momentul punerii pietrei de temelie a Catedralei Reîntregirii și Încoronării din vechea Cetate a Bălgradului

Bogdan Ilea

Publicat

în

Astăzi: 103 ani de la momentul punerii pietrei de temelie a Catedralei Reîntregirii și Încoronării din vechea Cetate a Bălgradului S-au împlinit 103 ani de la momentul în care arhitectul Victor Ștefănescu a pus piatra de temelie a Catedralei Reîntregirii și Încoronării din vechea Cetate a Bălgradului. Joi, 28 martie 2024, se împlinesc 103 de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea