Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Burse școlare 2023-2024: Când vor intra banii pentru bursele din lunile septembrie și octombrie

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Burse școlare 2023-2024: Când vor intra banii pentru bursele din lunile septembrie și octombrie

Toate școlile vor transmite numărul elevilor care vor primi burse în anul școlar 2023-2024, până la data de 30 octombrie, au transmis reprezentanții Ministerului Educației.

Elevii care au rezultate bune la școală vor beneficia de burse. Primii bani din acest an școlar, 2023-2024, ar trebui să ajungă la aceștia în luna noiembrie. Având acest lucru în vedere, Ministerul Educației, grăbește procesul.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Este necesar ca până pe data de 30 octombrie, toate școlile să transmită către Minister listele cu elevii care vor beneficia de burse școlare în noul an școlar.

Mai exact, școlile trebuie să transmită care sunt elevii care vor beneficia de bursă de excelență olimpică I, bursă de excelență olimpică II, bursă de merit, bursă socială, tehnologică și cea pe care o primesc mamele minore.

Reprezentanții școlilor au avut datoria, până la data de 20 octombrie, să transmită către inspectoratele școlare, lista cu elevii care vor primi burse pentru lunile septembrie și octombrie. De asemenea, pe liste apăreau și sumele de care vor beneficia elevii.

În acest an statul pune la dispoziția elevilor șase tipuri de burse. Prima categorie este bursa de excelență olimpică I. Valoarea acesteia este cuprinsă între 750 și 3.000 de lei. Mai apoi există bursa de excelență olimpică II. Valoarea acesteia este de 700 de lei.

Cel de-al treilea tip de bursă pe care îl acordă statul este bursa de merit. Valoarea acesteia este de 450 de lei. Mai apoi se regăsește bursa pentru mame minore, pe care statul o oferă pentru a descuraja abandonul școlar. Beneficiarii acestei burse primesc lunar suma de 700 de lei. Persoanele care primesc bursă socială beneficiază lunar de suma de 300 de lei.

Nu în ultimul rând statul mai oferă și o bursă tehnologică. Valoarea acesteia este de 300 de lei.

Potrivit unui anunț pe care l-au făcut reprezentanții Ministerului Educației pe data de 12 septembrie, banii pentru bursele din lunile septembrie și octombrie vor fi virați pe data de 15 noiembrie.

În cazul elevilor din clasa a V-a, aceștia vor beneficia de bursele de merit pe baza rezultatelor școlare începând cu luna ianuarie a anului viitor. Potrivit regulilor, bursa acestora este bazată pe media notelor pe care le-au obținut în primele două module ale acestui an. Mai exact, se calculează până la vacanța de iarnă din anul 2023.

În luna septembrie a fost transmis faptul că elevii de clasa a V-a care au început școala în toamna acestui an vor intra în posesia banilor din bursele de merit peste o perioadă de 155 de zile. Mai exact, aceștia vor primi bursele la jumătatea lunii februarie din anul 2024.

Sursa: infofinanciar.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Legea mirosurilor te poate lăsa fără bani în portofel! Amenzi de 30.000 de lei pentru cei care stau la bloc pentru mirosul de mâncare gătită!

Unirea Ziarul

Publicat

în

Legea mirosurilor te poate lăsa fără bani în portofel! Amenzi de 30.000 de lei pentru cei care stau la bloc pentru mirosul de mâncare gătită! Inițiatorii legii mirosurilor au explicat cum pot fi trași la răspundere cei care stau la bloc, în cazul în care ceilalți locatari se plâng de mirosul de mâncare gătită. Legea […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea