Rămâi conectat

Actualitate

Burse pentru elevii din Cugir

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Consiliul Local Cugir va lua în dezbatere un Proiect de Hotărâre al administraţiei cu privire la categoriile şi numărul de burse ce vor fi acordate în unităţile şcolare pentru semestrul al II-lea a anului de învăţământ 2011-2012. Dacă până acum consiliul local aproba cuantumul fiecărei categorii de burse în funcţie de fondurile disponibile, iar ISJ îşi dădea acordul asupra dosarelor beneficiarilor şi numărul de burse din fiecare unitate de învăţământ, mai nou situaţia s-a schimbat. În baza Ordinului 5576/2011 emis de MECTS, cuantumul unei burse şi numărul acestora se stabilesc anual, prin hotărârea consiliului local. Situaţia numărului de burse solicitate de unităţile de învăţământ pentru semestrul al II-lea (ianuarie-august 2012), sumele necesare şi creditele aprobate în bugetul pe 2012, este după cum urmează: 127 burse de studiu (25 400 lei), 396 burse merit (110.880 lei), 21 burse litera A (4200 lei ), 76 burse litera B (21.280 lei),143 burse litera C (14.872 lei).
În urmă întâlnirii dintre reprezentanţii primăriei şi Comisia de învăţământ a consiliului local s-a stabilit să se acorde toate bursele sociale solicitate – 240 burse în suma de 40.352 lei, iar diferenţa rămasă până la nivelul creditelor aprobate în bugetul oraşului respectiv suma de 40.798 lei să fie repartizate pentru burse de studiu (25% din sumă) şi burse de merit (75% din sumă), proporţional cu numărul de elevi din fiecare şcoală. (C.P.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Vinerea Mare la catolici: Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce. Tradiții în Vinerea Neagră

Ziarul Unirea

Publicat

în

Vinerea Mare la catolici: Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce. Tradiții în Vinerea Neagră Vineri, 29 martie 2024, este o zi specială pentru credincioșii romano-catolici și reformați din întreaga lume. Este Vinerea Mare, zi în care aceștia trebuie să stea departe de mesele îmbelşugate, să se roage și să […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea