Rămâi conectat

Actualitate

Bugetul de stat pe anul 2023 va intra în dezbaterea Parlamentului de luni, 12 decembrie

Suciu Andra-Ioana

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Bugetul de stat pe anul 2023 va intra în dezbaterea Parlamentului de luni, 12 decembrie

Luni, în dezbaterea comisiilor de specialitate vor intra proiectele legii bugetului de stat și legii bugetului asigurărilor sociale. Joi se va da votul final pe cele două acte normative, după cum s-a stabilit vineri, 9 decembrie, de conducerile celor două Camere ale Parlamentului.

Senatorii şi deputaţii au termen până duminică, la ora 18:00, să depună amendamente la cele două proiecte, urmând ca acestea să fie centralizate şi luni, la ora 11:00, să intre în dezbaterea comisiilor permanente pentru avize. Conducerea Parlamentului va stabili luni dimineaţă şi timpii alocaţi dezbaterilor generale care le revin grupurilor parlamentare în Comisiile reunite de buget-finanţe, a căror şedinţă va începe tot luni, la ora 11:00.

Începând de luni, ora 15:00, şi marţi, până la finalizare, vor avea loc dezbaterile cu ordonatorii principali de credite în Comisiile de buget-finanţe. Rapoartele acestor comisii vor fi depuse la Birourile permanente reunite ale Senatului şi Camerei Deputaţilor până miercuri, la ora 10:00. Miercuri, 14 decembrie, de la ora 15:00, proiectul bugetului de stat intră în plenul Parlamentului, zi în care dezbaterile vor continua până la finalizare. Pentru proiectele bugetului de stat şi bugetului asigurărilor sociale de stat pe anul 2023 urmează să fie acordat, joi, 15 decembrie, votul final. Guvernul a aprobat joi proiectele de lege privind bugetul de stat şi bugetul asigurărilor sociale de stat pe anul 2023.

Proiectul de buget pentru anul viitor este configurat pe o creştere economică de 2,8%, în condiţiile în care şocul economic provocat de pandemie este unul dintre cele mai semnificative din istoria recentă, se arată în proiectul Legii bugetului de stat pe anul 2023, publicat de Ministerul Finanţelor.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

ADMITERE școli militare 2024: Sute de locuri disponibile pentru învățământul postliceal maiștri militari și subofițeri. Condiții de recrutare și calendar

Ziarul Unirea

Publicat

în

ADMITERE școli militare 2024: Sute de locuri disponibile pentru învățământul postliceal maiștri militari și subofițeri. Condiții de recrutare și calendar Centrul Militar Judeţean Alba, prin Biroul Informare Recrutare, desfășoară activități de recrutare a candidaților pentru admiterea în instituţiile militare de învăţământ postliceal. Citește și: FOTO: Povestea Mariei Cioruță, o femeie din Alba, mama a 4 […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea