Rămâi conectat

Ştirea zilei

Britanică în acte, româncă în suflet: Emma Răducanu, succes colosal la US Open. A doborât record după record

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Britanică în acte, româncă în suflet: Emma Răducanu, succes colosal la US Open. A doborât record după record

După ce a învins-o în ultimul act, de sâmbătă seara, pe canadianca Leylah Fernandez (19 ani), în două seturi, scor 6-4, 6-3, Emma Răducanu (18 ani, Marea Britanie), locul 150 WTA, a câștigat US Open.

La acest turneu, ultimul de Mare Șlem al anului, sportiva din Marea Britanie a jucat 10 partide – a venit din calificări – și nu a pierdut niciun set. Emma Răducanu, al cărei tată este român, a realizat această performanţă la doar a doua sa participare la un turneu de Grand Slam, după cel de la Wimbledon, unde a fost nevoită să abandoneze în optimile de finală, din cauza unor probleme medicale. Răducanu a intrat în posesia unui cec în valoare de 2,5 milioane dolari în urma victoriei de sâmbătă.

După acest succes uluitor, Emma Răducanu a reușit să doboare mai multe recorduri.

Acum două luni, era pe locul 338 în clasamentul WTA și nu jucase niciodată un turneu de Grand Slam. De luni, ea va fi numărul 23 în clasamentul mondial. Niciodată nu s-a mai întâmplat așa ceva în istoria tenisului!

A devenit primul jucător de tenis – feminin sau masculin – din istorie care vine din calificări și câștigă un turneu de Grand Slam.

Are zece meciuri câștigate, fără set pierdut.

Este prima jucătoare care câștigă US Open fără să piardă vreun se, ceea ce nu s-a mai întâmplat de la victoria Serenei Williams, din 2014

Este prima britanică învingătoare într-un Grand Slam după 44 de ani.

A devenit a patra jucătoare din istorie, în era Open, care câștigă primul său turneu WTA direct într-un Grand Slam, după Barbara Jordan (1979), Jelena Ostapenko (2017) și Iga Swiatek (2020).

Este prima jucătoare din era Open care câștigă un turneu de Grand Slam în mai puțin de patru apariții la turneele majore (la al doilea). Monica Seleș (Roland Garros 1990) și Bianca Andreescu (US Open 2019) dețineau recordul precedent, câștigând al patrulea Grand Slam la care au participat.

Emma Răducanu (18 ani) reprezintă Marea Britanie, dar noua campioană de la US Open nu iubește doar țara ei adoptivă, ci și România! O dovadă în acest sens este profilul ei de Instagram.

Emma Răducanu a adăugat Bucureștiul în profilul ei de pe Instagram, capitala României numărându-se printre orașele preferate ale campioanei de la US Open (6-4, 6-3 în finala cu Leylah Fernandez)! Bunica Emmei din partea tatălui locuiește în centrul Capitalei, iar sportiva o vizitează de câteva ori pe an.

Sursa: evz.ro prosport.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Performanță pentru eleva Elisa Jeler, de la Școala Gimnazială „Avram Iancu” Alba Iulia, calificare la etapa națională a Olimpiadei de religie

Unirea Ziarul

Publicat

în

Performanță pentru eleva Elisa Jeler, de la Școala Gimnazială „Avram Iancu” Alba Iulia, calificare la etapa națională a Olimpiadei de religie Elisa Jeler, elevă în clasa a VI-a B, la Școala Gimnazială „Avram Iancu” Alba Iulia, a participat recent la etapa județeană a Olimpiadei de religie, cultul baptist, unde a obținut locul I, reușind să […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea