Rămâi conectat

Actualitate

BookLand Evolution: Despre succesul în carieră, cu Ada Rus, aiudeanca ce a pornit de jos şi a ajuns foarte sus

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024
  • De la „haine de împrumut” şi fără bani de buzunar, aiudeanca Ada Rus a ajuns în doar 10 ani director executiv adjunct al OIR POSDRU Regiunea Centru

Ada Rus07Conferinţele practice BookLand Evolution au adus-o în faţa elevilor şi studenţilor în această seară şi pe aiudeanca Ada Alexandra Rus, care venit cu un discurs pe cât de emoţionant pe atât de practic şi inteligibil „Reţetă universală să obţii succesul chiar nu există. Eu cred că eşti de succes atunci când te trezeşti dimineaţa şi te uiţi în oglindă şi îţi place ceea ce vezi. Putem fi oameni de succes dacă într-o zi oarecare alegem să ajutăm un om de pe stradă să-i dăm de o pâine. Dacă alegem să ne păstrăm principiile suntem oameni de succes”, a spus a spus Ada Rus care a adus în discuţie în nenumărate rânduri aminte de bunica sa, pe care o consideră de succes pentru munca depusă în mijlocul câmpului.

Ceea ce a vrut actualul director executiv adjunct al OIR POSDRU Regiunea Centru să insufle tinerilor a fost că nu este de succes doar cel care este aplaudat la fiecare gest, ovaţionat în fiecare clipă şi omagiat la fiecare cuvânt. De succes este cel care îşi face bine treaba. Indiferent de domeniu. Dacă de pildă actorii, fotbaliştii sau cântăreţii sunt categorii sociale des aplaudate şi ovaţionate nu înseamnă că au mai multe merite decât un doctor care a salvat o viaţă, un tâmplar care a făcut un raft sau chiar un angajat la o firmă de salubrizare care a lăsat curat, unde alţii au făcut murdar.

Ada Rus a venit în faţa tinerilor cu o poveste de viaţă, povestea care a ridicat-o în activitatea profesională. Cu „haine de împrumut, cu cartea de licenţă în mână, fără bani şi cu mult curaj”, a mers la candidatul din 2004 la Primăria Aiudului, Horaţiu Josan, la care i-a spus că are „soluţia” câştigătoare în bătălia electorală. Nu ştim cât de mult au ajutat ideile tinerei de pe atunci însă cert este că Horaţiu Josan a câştigat toate bătăliile electorale de până acum.

Pentru studenţi şi elevi, Ada Rus recomandă cartea Patimile după Piteşti, de Paul Goma pentru că „nu putem evolua şi nu putem face paşi înainte dacă nu ne uităm înapoi. Trebuie să cunoaştem istoria, să o respectăm şi dacă veţi citi această carte veţi înţelege cât de mare a fost sacrificiul oamenilor de atunci, şi ce norocoşi sunteţi că trăiţi în acest regim”.

În final aiudeanca le-a spus elevilor o poveste din copilărie, prin care a insuflat faptul că cel mai important în viaţă este să-ţi „păstrezi demnitatea. Dacă ai demnitate, te împaci cu tine însuţi, te uiţi în oglindă şi spui, merg mai departe”.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Pensii 2024 | Aproximativ 4 milioane de vârstnici nu își vor primi pensiile până de paște. Care este motivul

Bogdan Ilea

Publicat

în

Pensii 2024 | Aproximativ 4 milioane de vârstnici nu își vor primi pensiile până de paște. Care este motivul În jur de 4 milioane de seniori nu vor primi pensiile până de paște sau doar după paște, datorită poștei române care va avea un program special în următoare minivacanță. Livrarea acestora va începe pe 2 […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea