Rămâi conectat

Actualitate

Boala care ucide peste o mie de români anual. S-a lansat un program care ar putea reduce acest bilanț cutremurător

Mondoc Adriana

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Ţara noastră este campioană la numărul de îmbolnăviri de Tuberculoză (TBC), dar se face totuşi un mic pas spre sănătate, odată cu lansarea primului program de screening activ al tuberculozei.

O unitate mobilă complet dotată cu echipament imagistic şi de diagnostic va ajunge în toate oraşele mari din ţară, dar şi în zonele sărace.

În caravana medicalã, vor intra rând pe rând 20 de mii de persoane din categoriile de risc. Tuberculoza loveşte la întâmplare şi nu ţine cont de vârstă sau de mediile sociale. În ţara noastră, 12.000 de persoane se îmbolnăvesc anual. Din păcate, în România, această boală stigmatizează bolnavii diagnosticați.

Sunt şi veşti bune. Legea tuberculozei aşteaptă promulgarea. Printre prevederi, există şi plata pe toată perioada concediului medical şi acordarea unei norme de hrană pentru bolnavi, pentru a putea lupta cu această maladie transmisibilă.

În 2018, bugetul programului naţional pentru tuberculoză s-a dublat. A ajuns la41 de milioane de lei. În acest ritm, România poate spera că va atinge obiectivele stabilite de Organizaţia Mondială a Sănătăţii.

Valoarea proiectului, implementat de către o echipă de specialişti ai Institutului Marius Nasta, este de aproape 1 milion de euro

Tuberculoza (TB) este o boală infecto-contagioasă larg răspândită în intreaga lume, cauzată de bacteria Mycobacterium tuberculosis. Reprezintă o cauză majoră de deces la nivel mondial și constituie o importantă problemă de sănătate publică.

Sursa: a1.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Fenomenele El Nino și La Nina fac prăpăd în România și în Europa: vreme extremă cum NU s-a mai văzut de multă timp primăvara

Unirea Ziarul

Publicat

în

Fenomenele El Nino și La Nina fac prăpăd în România și în Europa: vreme extremă cum NU s-a mai văzut de multă timp primăvara Variațiile termice și climatice devin din ce în ce mai extreme, iar în mai multe regiuni europene pătrund valuri de căldură și valuri de frig polar. Încălzirea globală și efectele meteorologice […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea