Rămâi conectat

Curier Județean

Blajul, în continuă modernizare. Vezi la ce se lucrează în această perioadă

Alexandra Mates

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Infrastructura municipiului Blaj este în continuă modernizare. În această perioadă se lucrează la reabilitarea reţelelor de utilităţi, modernizarea mai multor străzi şi la edificarea unor obiective de utilitate publică.

Potrivit datelor transmise de către Primăria Blaj,  lucrările de construcţie la cele două cămine culturale din Petrisat şi Mănărade sunt în grafic, urmând ca pâna la sfârşitul lunii septembrie acestea să fie finalizate. Doar anul viitor însă administraţia publică locală va bugeta dotarea acestora cu mobilierul şi aparatura necesară.

Un alt front de lucru este cel de modernizare a Parcului Timotei Cipariu, la care lucrările au început anul trecut. În prezent, se montează bănci şi aparate de fitness, se instalează iluminatul public urmând ca în final să se construiască pe vechiul amplasament şi un teren de tenis de câmp.

La parcul din centrul localităţii Mănărade deşi modernizarea a fost începută doar în această primăvară, lucrarea este aproape de finalizare, aceasta urmând a fi dată în folosinţă în luna august. Tot atunci municipalitatea va deschide publicului larg şi curtea interioară a Bisericii Evanghelice, monument construit în secolul al XIV- lea care atestă moştenirea săsească din zonă.

Continuă şi lucrările de modernizare a Pieţei Mari Agroalimentare, în ciuda unui uşor decalaj înregistrat de firma care realizează modernizarea curţii interioare. Societatea a fost somată deja  să intensifice ritmul lucrărilor mai ales că gardul împrejmuitor al perimetrului pieţei a fost finalizat în regie proprie de către muncitorii Serviciului Public de Gospodărie Locală.

Ca urmare a lucrărilor de extindere a sistemului de canalizare, municipalitatea a demarat şi modernizarea străzilor Iazului şi Morii cu tot ceea ce înseamnă trotuare, rigole şi asfalt. Termenul de finalizare este 1 iulie.

Aceeaşi situaţie se înregistrează şi pe strada Golescu, unde s-a încheiat lucrarea de montare a trotuarelor şi rigolelor. Pâna în data de 15 iunie, strada va beneficia şi de un strat asfaltic nou.

S-a demarat şi acţiunea de modernizare a trotuarelor cu dale pe străzile Petru Maior si Samuil Micu. Odată finalizate şi acestea practic întregul cartier Hula va fi unul modern din punctul de vedere al trotuarelor.

În cartierul Ciufud, în prezent se execută lucrări de introducere a canalizării pe străzile Gutuiului şi Măceşului, urmând să se mai construiască un tronson de legătura pe strada Costache Negri către staţia de pompare de pe strada Oborului.

În cartierul Veza, în prezent se execută branşarea individuală a locuitorilor de pe strada Al. Borza la reţeaua stradală. După finalizarea construcţiei staţiilor de pompare întregul cartier Veza va fi racordabil la noua reţea de canalizare începând din această toamnă.

Nu este lipsită de importanţă,  în această perioadă , nici activitatea Serviciului Zone Verzi care efectuează toaletarea gardurilor vii,  plantează flori în aranjamentele din zona centrală a municipiului şi  coseşte vegetaţia din toate zonele verzi de tip gazon. De asemenea au fost plantaţi aproximativ 20 de arbori ornamentali de mărime medie in Piaţa 1848.

Activitatea Serviciului Zone Verzi va înregistra o intensitate crescută pe tot parcursul sezonului cald, lucrătorii fiind programaţi să asigure întreţinerea uneori în două schimburi şi chiar în timpul zilelor libere din week-end.

Sunt absolut convins de faptul că, lasând la o parte uşorul disconfort produs în trafic, aceste fronturi de lucru reprezintă în final un beneficiu edilitar la nivelul străzilor respective şi chiar a unor cartiere întregi ”, a declarat primarul Gheorghe Valentin Rotar.

FOTO: arhivă


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Băncile și topogoanul de la Părculețul Grădiniței și Parcul Samoila Marza din Galțiu au fost vopsite: Gestul mărinimos făcut de un grup de copilași pentru muncitori

Bogdan Ilea

Publicat

în

Băncile și topogoanul din parcurile din Galțiu au fost vopsite: Gestul mărinimos făcut de un grup de copilași pentru muncitori Băncile de la Prculețul Grădiniței și topoganul din Parcul Samoila Marza din Galțiu au fost recondiționate și vopsite. La final, un grup format din două fetițe și un băiețel, au răsplătit printr-un gest mărinimos efortul […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea