Rămâi conectat

Opinii - Comentarii

Blăjeanul Ovidiu Mailat, condamnat la 10 ani închisoare pentru trafic de droguri

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Mailat Ovidiu Pavel, din Blaj, trimis în judecată pentru trafic de droguri, împreună cu alte 5 persoane, a fost condamnat astăzi de magistrații de la Tribunalul Alba la 10 ani de închisoare. Alți doi inculpați, Mailat Pavel şi Mailat Aneta, au fost condamnați la câte 2 ani de închisoare cu suspendare.

Ceilalți 3 inculpați din acest dosar, Simion Andrei, Oprincean Maria și Susac Elena și-au recunoscut faptele si au primit anterior sentințe de câte 3 ani de închisoare cu suspendare.

Mailat a fost arestat în luna august  2012, în urma unor percheziții efectuate de BCCO Alba și a fost acuzat că este liderul unei grupări specializată în trafic de droguri şi trafic de persoane pe ruta România – Franţa. În sarcina sa s-au reţinut infracţiunile de trafic de persoane, trafic de minori şi trafic de droguri și introducere ilegală de arme letale în ţară (la percheziţii a fost descoperit un pistol, precum şi muniţie letală).

În urma cercetărilor, procurorii au stabilit că gruparea infracţională a dus în străinătate un număr de 6 tinere, din care una minoră, pentru a practica prostituţia. Fetele erau racolate prin diferite metode, după care erau duse de traficanţi în Franţa, Italia şi Spania. O parte dintre acestea şi-au dat acordul pentru a practica prostituţia în străinătate, ba mai mult, au devenit la rândul lor traficante, astfel că acum sunt cercetate pentru prostituţie şi proxenetism.

În ceea ce privește minora, potrivit anchetatorilor aceasta a fost sedusă de unul dintre traficanți care i-a promis că îi va procura acte false pentru a fugi împreună în Franța, ajungând, în final, să întreţină relaţii sexuale cu mai multe persoane în România.

De asemenea, au fost interceptate două colete care conţineau droguri de mare risc, respectiv cocaină, trimise în România din Franţa, prin intermediul unor firme de transport. După interceptarea acestor colete au fost făcute şi percheziţiile domiciliare, în cursul cărora oamenii legii au găsit aproape 10.000 de euro.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Opinii - Comentarii

Opinii - Comentarii

Un tânăr din Alba participă la SERP Conf 2024, cel mai mare eveniment de SEO din Europa Centrala si de Est

Unirea Ziarul

Publicat

în

Un tânăr din Alba participă la SERP Conf 2024, cel mai mare eveniment de SEO din Europa Centrala si de Est. Ce discută profesioniștii în optimizarea pentru motoarele de căutare Iulian Ghișoiu, un tânăr din Sebeș, pasionat de SEO, fondator și general manager al TargetWeb, una dintre cele mai puternice agenții de Search Engine Optimization […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea