Rămâi conectat

Sport

Blăjeanul Dorin Moraru, medalie de bronz cu UV Timișoara, la Jocurile Europene Universitare la volei masculin

Dan HENEGAR

Publicat

în

Blăjeanul Dorin Moraru (23 de ani), medalie de bronz cu UV Timișoara, la Jocurile Europene Universitare la volei masculin.

De asemenea, Raisa Ioan (componentă a Volei Alba Blaj) a urcat pe treapta a treia a podiumului cu Universitatea Ovidius Constanța, din lot făcând parte și libero-ul Andra Cojocaru

Este al treilea an consecutiv în care voleibalistul din Alba participă la Europenele Universitare, anul trecut fiind campion continental.

La Jocurile Europene Universitare, care au avut loc la Miskolc-Debrecen (Ungaria), România se întoarce cu două medalii, ambele de bronz. La feminin, echipa Universității ”Ovidius” din Constanța a terminat pe locul 3, la fel ca și băieții de la Universitatea de Vest Timișoara.

La masculin, bănățenii de la UV Timișoara au pierdut în grupă cu Universitatea din Rostock (1-3) și cu Universitatea Tehnologică din Brno (1-3), dar au învins apoi în optimi Universitatea de Sport din Ungaria (3-0) și cu 3-2, în ”sferturi”, Universitatea din Maribor. Au pierdut în semifinale, 1-3 tot cu cehii de la Brno, pentru ca în finală mică să depășească Universitatea din Valencia cu 3-1.

Componența echipei antrenate de Sorin Ludovic Schiesz și Hans Eric Reitmayer: Ionuț Boldiș, Sergiu Rodina, Sergiu Călin, Lucian Bădiceanu, Alexandru Moroșan, Ioan Moraru, Emanuel Drăgan, Darius Câmpean, Leonard Gologăneanu, Rareș Preda, Marius Agachi și Robert Vârlan.

În 2023, voleibaliștii blăjeni Sebastian Micu (23 ani) și Dorin Moraru (22 de ani) au devenit campioni europeni universitari, cei doi jucători din Alba făcând parte din lotul Universității de Vest din Timișoara. Sebastian Micu s-a transferat vara trecută la Rapid București, iar Dorin Morariu a promovat în Divizia A1 cu CSU Poli Timișoara, cei doi începându-și carierele la CSȘ Blaj sub comanda Silviei Marcu.

15 echipe s-au aliniat la start la feminin, iar fetele din Constanța au învins în faza grupelor pe Universitatea de Știință și Tehnologie Norvegia (3-1), Universitatea din Granada (3-1) și pe Universitatea de Sport din Ungaria (3-0). În ”sferturi”, au trecut cu 3-1 de Universitatea din Valencia, dar au pierdut apoi în semifinale, 0-3 cu Universitatea din Bologna. În finala mică, fetele antrenate de Florin Voinea, tehnicianul de la CSM Constanța, au revenit de la 0-2 și au învins cu 3-2 Universitatea din Ljubljana. Componența echipei ”Ovidius” Constanța: Raisa Ioan, Carmina Bordea, Teodora Iancu, Silvia Coman, Cristina Puică, Andra Cojocaru, Diana Milea, Alexandra Spînoche, Adriana Matei și Larisa Vasilică.

Informații, foto: UV Timișoara și FR Volei


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Știri recente din categoria Sport

Sport

Tudor Balu, voleibalistul din Blaj, transfer la Unirea Dej, după ce a devenit campion cu Corona Brașov

Dan HENEGAR

Publicat

în

Tudor Balu, voleibalistul din Blaj, transfer la Unirea Dej, după ce a devenit campion cu Corona Brașov După ce a devenit campion național cu Corona Brașov, tânărul voleibalist din Blaj Tudor Balu a semnat cu CS Unirea Dej, echipă ce are un nou antrenor grecul Nikolaos Gitzekos, după ce sezonul trecut a terminat pe poziția […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea