Rămâi conectat

Ştirea zilei

Bișnița cu certificate false: Afacerea secolului pentru doi angajați ai unei primării. Pericolul „vaccinării la chiuvetă”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Bișnița cu certificate false: Afacerea secolului pentru doi angajați ai unei primării. Pericolul „vaccinării la chiuvetă”

64 de percheziții au loc, în această dimineață de miercuri, 22.09.2021, în Mehedinți, Dolj și Caraș-Severin. Potrivit procurorilor, doi bărbați din Drobeta Turnu Severin, care ar fi angajați ai primăriei, ar fi scos certificate de vaccinare false pentru 96 de persoane.

Cei doi angajați ai primăriei sunt anchetați pentru accesarea ilegală a sistemului informatic de generare a certificatelor COVID, respectiv registrului de vaccinare a adulților. De asemenea, sunt suspectați de fals informatic.

Citește și: La ce mai sunt buni medicii? Presiune pe cadrele medicale: „Îl cer pur și simplu”. Certificatul COVID între egoism și responsabilitate

Faptele ar fi avut loc în perioada 15 mai-25 iunie. Unul dintre cei doi angajați, care era detașat registrator la un centru de vaccinare din Drobeta Turnu Severin, ar fi mers la acel centru în afara orelor de program și ar fi generat 96 de certificate de vaccinare prin suprascrierea unora existente.

Citește și: PARADOXUL secțiilor ATI din ALBA: suplimentarea de paturi este în zadar în lipsă de personal

În realitate, cele 96 de persoane nu ar fi fost niciodată vaccinate împotriva COVID-19, spun polițiștii și procurorii.

Cei doi angajați vor fi aduși la audieri alături de zeci de persoane care au primit certificate false.

Pericolul „vaccinării la chiuvetă” și a certificatelor false

Unii români ar fi plătit ca să fie vaccinați doar în acte, pentru a obține certificatul COVID. Așa a apărut termenul de „vaccinare la chiuvetă”, a susținut medicul Cristian Oancea de la Timișoara.

Doctorul a spus că pacienți care susțineau că au fost vacccinați au mers la spital, cu forme grave de COVID. De aici, și suspiciunea că imunizarea ar fi fost de fapt fictivă.

Cristian Oancea, managerul Spitalului Victor Babeș, Timișoara: „Discrepanța între evoluția bolii și modul în care ei s-au declarat a fi vaccinați, chiar dacă au certificatul de vaccinare, ne-a făcut să ne punem întrebări, iar acest fenomen a apărut în mod special la persoanele vaccinate cu doza unică.

Să nu fie vorba, între ghilimele, de vaccinarea la chiuvetă. Adică te duci, plătești underground cât e vaccinarea, doza se aruncă și tu obții certificatul că ești vaccinat.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Garda Apulum și Garda Cetății, unice în România, își reiau spectacolele din 1 mai: Deschiderea oficială a sezonului turistic în Cetatea Alba Carolina

Ziarul Unirea

Publicat

în

Garda Apulum și Garda Cetății, unice în România, își reiau spectacolele din 1 mai: Deschiderea oficială a sezonului turistic în Cetatea Alba Carolina Sezonul turistic se deschide oficial din 1 mai 2024, în Cetatea Alba Carolina. Tot de la aceeași dată, Garda Apulum și Garda Cetății, unice în România, își vor relua spectacolele. Mii de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea