Rămâi conectat

Actualitate

Berea la halbă va fi mai ieftină. Deputații au votat să aibă aceeași cotă TVA ca alimentele

Ziarul Unirea

Publicat

în

bere halbaDeputații au adoptat, miercuri, 10 iunie, reducerea TVA de la 24 la 9% și pentru berea la draft.  Prevederea este cuprinsă într-un amendament admis la Ordonanța prin care se reduce TVA la alimente de la 24% la 9%.

Se reduce TVA la 9% pentru „serviciile de restaurant și de catering, cu excepția băuturilor alcoolice, altele decât berea care se încadrează la codul NC 22 03 00” (berea la draft—n.r.), potrivit amendamentului.

Astfel, berea la halbă ar urma să se ieftinească imediat ce hotărârea va fi promulgată de președintele Klaus Iohannis și va apărea în Monitorul Oficial.

De asemenea, TVA se va reduce și la berea produsă de mici fabrici de bere independente, a căror producție în anul calendaristic precedent nu a depășit 200.000 hl/an, iar pentru anul în curs antrepozitarul autorizat declară pe propria răspundere că va produce o cantitate mai mică de 200.000 hl/an se aplică nivelul redus al accizelor specifice prevăzut în anexa nr.1.

Pentru micile fabrici de bere independente nou înființate, pentru care antrepozitarul propus declară pe propria răspundere că va produce o cantitate mai mică de 200.000 hl/an, se aplică nivelul redus al accizelor specifice prevăzut în anexa nr.1. Același regim se aplică și pentru berea livrată pe teritoriul României de către mici fabrici de bere situate în alte state membre, potrivit prevederilor din norme, potrivit unui alt amendament aprobat de deputați.

Plenul Camerei Deputaților a aprobat, miercuri, proiectul de lege privind aprobarea Ordonanței de urgență pentru modificarea și completarea Legii privind Codul fiscal, care prevede reducerea cotei TVA la 9% de la 1 iunie.

Deputații au adoptat ordonanța cu 280 de voturi pentru.

sursa:agerpres

(C.M.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Bacalaureat 2024 în Alba: Aproape 2.400 de absolvenți de liceu din județ, așteptați sesiunea iunie-iulie la examenului național

Ziarul Unirea

Publicat

în

Bacalaureat 2024 în Alba: Aproape 2.400 de absolvenți de liceu din județ, așteptați sesiunea iunie-iulie la examenului național Examenul național de Bacalaureat, sesiunea iunie-iulie 2024, începe luni, 1 iulie, cu proba scrisă la Limba și literatura română. Marți, 2 iulie se va desfășura proba obligatorie a profilului (discipline, în funcție de profil: Matematică și Istorie), […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea