Rămâi conectat

Actualitate

Berbeceanu vs. procurori: Va urma! O nouă amânare a procesului

Ziarul Unirea

Publicat

în

Berbeceanu vs. procurori: Va urma! O nouă amânare a procesului

Ieri, 7 octombrie, la Înalta Curte de Casație și Justiție, s-a judecat un nou termen în dosarul în care sunt implicați fostul șef al BCCO Alba, Traian Berbeceanu, și procurori de la DIICOT Alba.

Cauza a fost amânată din nou, pentru data de 4 noiembrie 2019. Tergiversarea procesului penal în care sunt judecați foștii procurori de la DIICOT Alba Iulia (Cean, Muntean și Mureșan) și fostul comandant al BCCO Alba Iulia, Traian Berbeceanu, continuă. Înalta Curte de Casație și Justiție a amânat din nou motivarea deciziei Curții Constituționale referitoare la legalitatea completelor de trei judecători de la instanța supremă.

Este posibil ca procesul care se judecă din 2015 să fie reluat de la zero, fiind, din această cauză, în pericol ca faptele să se prescrie. Termenul pentru prescrierea faptelor este anul 2023.

Cauza se află în apel la completul de 5 judecători ai Curții Supreme, iar până la sfârșitul anului ar fi fost finalizată, dacă nu se urmărea tergiversarea procesului. Date fiind noile condiții, dosarul ar urma să revină la un complet de 3 judecători. Așadar, cauzele ar fi trebuit să fie judecate de magistrați specializați în fapte de corupție.

Curtea Supremă a pronunțat o primă decizie în acest dosar, în iunie 2016, atunci când Traian Berbeceanu a fost acuzat că, din funcția de șef al BCCO Alba, pe care o deținea, ar fi luat mită o mașină în valoare de 20.000 de euro, de la două persoane cercetate, pentru a le da informații din dosare sau despre percheziții făcute la acestea.

Traian Berbeceanu a fost achitat, fiind găsit nevinovat pentru faptele luare de mită, sprijinire grup infracțional organizat, spălare de bani, fals în declarații, fals sub semnătură privată, complicitate la delapidare, fapte de care l-au acuzat procurorii DIICOT în 2013. În schimb, procurorii DIICOT Alba au fost, toți trei, găsiți vinovați pentru abuz în serviciu și alte infracțiuni.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Majorarea salariilor bugetarilor și Legea pensiilor ar putea duce deficitul bugetar la 8 la sută din PIB: Avertisment de la Consiliul Fiscal

Ziarul Unirea

Publicat

în

Majorarea salariilor bugetarilor și Legea pensiilor ar putea duce deficitul bugetar la 8 la sută din PIB: Avertisment de la Consiliul Fiscal În lipsa unor măsuri de consolidare fiscal-bugetară, deficitul va depăși probabil 7% din PIB, existând riscul să se îndrepte către 8% din PIB, spune Consiliul Fiscal în raportul anual. Instituția reamintește că proiectul […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea