Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Politică Administrație

Beniamin Todosiu (deputat USR): PNL e complice cu PSD în jefuirea locuitorii din Alba prin tarifele la apă și canalizare

Unirea Ziarul

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Beniamin Todosiu (deputat USR): PNL e complice cu PSD în jefuirea locuitorii din Alba prin tarifele la apă și canalizare

Locuitorii din județul Alba au ajuns să plătească printre cele mai mari tarife la apă și canalizare din România pentru ca niște băieți deștepți din PNL și PSD să încaseze salarii, indemnizații și prime de lux. Societatea județeană de apă a ajuns, de câțiva ani buni, locul în care s-au adunat toți sinecuriștii din PNL și PSD, iar între cele două partide a existat mereu un blat pentru a nu deranja nimeni „apele” la APĂ CTTA. Astfel, PNL și-a adjudecat posturile mari de directori și șefi, iar PSD a mai prins câte un post prin consiliul de administrație sau și-a împins activul de partid în sucursale și pe posturile mai mici de șefi și șefuleți.

În tot acest timp mariajul dintre PNL și PSD la APĂ CTTA a mers ca uns, consolidat de dragostea pentru bani a ambelor partide. Societatea a devenit tot mai opacă pentru cetățeni în ceea ce privește cheltuielile, iar tarifele au crescut direct proporțional cu lefurile șefilor plantați politic.

Acum, PSD Alba a ajuns la culmea ipocriziei și demagogiei politice, încercând să câștige capital politic mimând grija față de locuitorii din Alba nevoiți să plătească apa de la robinet ca pe un lux. Mai exact, deși sunt frați la robinetul cu bani publici, PSD critică PNL pentru prețul apei.

Ca o dovadă a ipocriziei și minciunii PSD Alba, vă spunem că partidul este reprezentat în Consiliul de Administrație al APĂ CTTA de către Cornel Murg, fost prefect al județului, vicepreședinte PSD Cugir și membru în conducerea județeană a partidului. Ne întrebăm ce a făcut domnul Cornel Murg când s-au decis să se tot mărească tarifele la apă și canalizare sau cum s-a „luptat” pesedistul Murg pentru locuitorii din județul Alba. Dacă PSD Alba avea onoare cu adevărat, îl punea pe Cornel Murg să ia atitudine sau să iasă public și să condamne JAFUL de la APĂ CTTA. Sau poate e mai plăcută liniștea și indemnizația de membru în Consiliul de Administrație, în valoare de aproape 1000 de euro/ lună (pentru a ridica mâna la o ședință).

Cer este că PNL și PSD sunt la fel: mint precum respiră și profită de orice situație pentru a băga adânc mâna în buzunarul cetățeanului.

Și acum, să facem un calcul simplu: cetățeanul din Alba a ajuns să plătească, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, 15,42 de lei, cu aproape 5 lei mai mult pentru un metru cub de apă consumată (respectiv 7,56 pentru canalizare și 7,86 pentru apă). Mai exact, din cauza lăcomiei PNL și PSD, o familie obișnuită trebuie să mai scoată din buzunar între 50 și 100 de lei în plus pentru a acoperi dezmățul bugetarilor de lux de la APĂ CTTA.

În comparație, cetățenii din Sibiu plătesc doar 9,01 lei + TVA pentru apa consumată, respectiv 5,12 + TVA/ mc de apă și 3,89 lei + TVA pentru serviciile de canalizare. Până și orădenii plătesc mai puțin decât noi, adică 10,49 lei + TVA pentru metrul cub de apă.

În schimb, ne depășește Vasluiul unde un metru cub de apă consumată costă 15,90 de lei + TVA. Ca să vă reamintim, Vaslui este județul unde baronul PSD Dumitru Buzatu a fost prins cu o mită de peste 1 milion de lei în portbagajul mașinii pentru că ajunsese „pe drojdie”.

Concluzia e simplă cei din PNL și PSD sunt la fel de VINOVAȚI pentru că jefuiesc locuitorii din Alba cu tarife nesimțite la apă și canalizare pentru a păstra privilegiile de lux din compania APĂ CTTA. În acest context, voi înainta o solicitare către Autoritatea Națională de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilități Publice să verifice activitatea societății județene de apă și canalizare și modul în care aceasta a crescut în ultima perioadă tarifele. De asemenea, în întreg județul colegii din USR Alba vor strânge semnături pentru a solicita reducerea tarifelor la apă și canalizare pentru populație, transparentizarea activității și reducerea cheltuielilor societăți APĂ CTTA.

E timpul să punem capăt dezmățului PNL și PSD pe banii locuitorilor din Alba!

Beniamin Todosiu

Deputat USR de Alba


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Anunț de mediu: Modernizarea sistemului de scurgere a apei pluviale, satul Reciu, comuna Gârbova

Bogdan Ilea

Publicat

în

Anunț de mediu: Modernizarea sistemului de scurgere a apei pluviale, satul Reciu, comuna Gârbova COMUNA GÂRBOVA, titular al proiectului „MODERNIZAREA SISTEMULUI DE SCURGERE A APEI PLUVIALE, SATUL RECIU, COMUNA GÂRBOVA, JUDEȚUL ALBA”, anunță publicul interesat asupra luării deciziei etapei de încadrare de către Agenția pentru Protecția Mediului Alba, în cadrul procedurii de evaluare a impactului […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea