Rămâi conectat

Opinii - Comentarii

Beneficii ale consumului de nuci: Ajută memoria, diminuează stresul și mențin frumusețea pielii

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Nucile fac minuni pentru prevenirea bolilor de inimă, sănătatea sistemului nervos, combaterea cancerului şi a diabetului, menţinerea frumuseţii pielii şi îmbunătăţirea memoriei.

NuciSpecialiștii consideră nucile un izvor de sănătate, ele fiind bogate în proteine, lipide, vitamine şi minerale.

Bune pentru inimă. Consumul de nuci este benefic pentru menţinerea sănătăţii inimii şi circulaţiei sângelui. Nucile previn îngroşarea arterelor şi ţin la distanţă bolile de inimă. În plus, studiile au demonstrat că nucile îmbunătăţesc starea de spirit şi reduc senzaţia de oboseală din organism.

Pot înlocui carnea în reţete indicate diabeticilor. Pentru că au un conţinut redus de glucide, nucile sunt recomandate persoanelor care suferă de diabet şi care nu au voie să consume carne. Consumul de nuci duce la scăderea glicemiei şi este recomandat persoanelor care suferă de diabet.

Combat cancerul. Un consum regulat de nuci ajută organismul să se ferească de bolile canceroase, fiind bogate în Omega 3 şi antioxidanţi.

Ajută memoria şi diminuează stresul. Nucile au fost asociate încă din Evul Mediu ca având benefic asupra creierului uman. Se credea că forma fructului este asemănătoare cu forma creierului şi de aceea ar avea efect pentru tratarea bolilor mentale. Nucile sunt, de asemenea, energizante şi au efect benefic în combaterea stresului.

Bune pentru reumatism. Cataplasmele din frunze de nuc reduc durerile reumatice. Benefice pentru ameliorarea reumatismului nu sunt doar frunzele, ci şi fructele de nuc datorită conţinutului crescut de săruri, magneziu, vitaminele B şi C.

Recomandate în diete, dar cu măsură. Nucile dau senzaţia de saţietate şi taie pofta de mâncare, devenind astfel o gustare ideală în diete. Medicii atrag atenţia însă că nucile consumate în exces şi asociate cu alte produse bogate nutriţional nu mai au efectul unui aliment de dietă.

Piele frumoasă. Acizii graşi şi Omega 3 din compoziţia nucilor sunt bune pentru menţinerea sănătăţii pielii. Cantitatea de cupru din nuci ajută la creşterea producţiei de colagen şi, astfel, fructele sunt benefice pentru menţinerea unui ten sănătos şi frumos, scrie puterea.ro.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Opinii - Comentarii

Opinii - Comentarii

Un tânăr din Alba participă la SERP Conf 2024, cel mai mare eveniment de SEO din Europa Centrala si de Est

Unirea Ziarul

Publicat

în

Un tânăr din Alba participă la SERP Conf 2024, cel mai mare eveniment de SEO din Europa Centrala si de Est. Ce discută profesioniștii în optimizarea pentru motoarele de căutare Iulian Ghișoiu, un tânăr din Sebeș, pasionat de SEO, fondator și general manager al TargetWeb, una dintre cele mai puternice agenții de Search Engine Optimization […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea