Beneficii ale consumului de nuci: Ajută memoria, diminuează stresul și mențin frumusețea pielii

Nucile fac minuni pentru prevenirea bolilor de inimă, sănătatea sistemului nervos, combaterea cancerului şi a diabetului, menţinerea frumuseţii pielii şi îmbunătăţirea memoriei.

NuciSpecialiștii consideră nucile un izvor de sănătate, ele fiind bogate în proteine, lipide, vitamine şi minerale.

ELIT

Bune pentru inimă. Consumul de nuci este benefic pentru menţinerea sănătăţii inimii şi circulaţiei sângelui. Nucile previn îngroşarea arterelor şi ţin la distanţă bolile de inimă. În plus, studiile au demonstrat că nucile îmbunătăţesc starea de spirit şi reduc senzaţia de oboseală din organism.

Pot înlocui carnea în reţete indicate diabeticilor. Pentru că au un conţinut redus de glucide, nucile sunt recomandate persoanelor care suferă de diabet şi care nu au voie să consume carne. Consumul de nuci duce la scăderea glicemiei şi este recomandat persoanelor care suferă de diabet.

Combat cancerul. Un consum regulat de nuci ajută organismul să se ferească de bolile canceroase, fiind bogate în Omega 3 şi antioxidanţi.

Ajută memoria şi diminuează stresul. Nucile au fost asociate încă din Evul Mediu ca având benefic asupra creierului uman. Se credea că forma fructului este asemănătoare cu forma creierului şi de aceea ar avea efect pentru tratarea bolilor mentale. Nucile sunt, de asemenea, energizante şi au efect benefic în combaterea stresului.

Bune pentru reumatism. Cataplasmele din frunze de nuc reduc durerile reumatice. Benefice pentru ameliorarea reumatismului nu sunt doar frunzele, ci şi fructele de nuc datorită conţinutului crescut de săruri, magneziu, vitaminele B şi C.

Recomandate în diete, dar cu măsură. Nucile dau senzaţia de saţietate şi taie pofta de mâncare, devenind astfel o gustare ideală în diete. Medicii atrag atenţia însă că nucile consumate în exces şi asociate cu alte produse bogate nutriţional nu mai au efectul unui aliment de dietă.

Piele frumoasă. Acizii graşi şi Omega 3 din compoziţia nucilor sunt bune pentru menţinerea sănătăţii pielii. Cantitatea de cupru din nuci ajută la creşterea producţiei de colagen şi, astfel, fructele sunt benefice pentru menţinerea unui ten sănătos şi frumos, scrie puterea.ro.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...