Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Băut la volan, a lovit o mașină parcată și a refuzat testarea cu etilotest. Era agitat, iar orientarea în timp și spațiu, alopsihică și autopsihică era dezorientată

BONTEA Alexandru

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Băut la volan, a lovit o mașină parcată și a refuzat testarea cu etilotest. Era agitat, iar orientarea în timp și spațiu, alopsihică și autopsihică era dezorientată

Un bărbat din județul Alba a fost trimis în judecată, de către Judecătoria Sebeș, după ce a condus sub influența alcoolului, a intrat cu mașina într-un autoturism parcat și a refuzat testarea cu aparatul etilotest.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

La data de la data de 08 aprilie 2022, în jurul orei 21:50, inculpatul a condus un autoturism din localitatea Săsciori și până în localitatea Sebeș, unde a acroșat autoturismul marca VW Golf, care era staționat.

Întrucât bărbatul emana halenă alcoolică, s-a procedat la testarea lui cu aparatul alcooltest însă acesta a refuzat, motiv pentru care a fost condus la Spitalul Municipal Sebeș în vederea recoltării de mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei, însă a refuzat să se supună acestei operațiuni, aspect consemnat de medicul de gardă.

Din declarația unei martore a reieșit că, la data de 08 aprilie 2022, în jurul orei 21:50, inculpatul a condus un autoturism din localitatea Săsciori și până în localitatea Sebeș, unde a acroșat autoturismul marca VW Golf, care era staționat. Organele de poliție au încercat testarea acestuia cu aparatul alcooltest însă a refuzat.

Inculpatul a fost transportat la spital însă a refuzat să se supună recoltării de mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei, aspect consemnat de medicul de gardă.

Conform examenului clinic din data de 08.04.2022 întocmit de către același medic, reiese că inculpatul a avut un comportament necooperant, fiind agitat, iar orientarea în timp și spațiu, alopsihică și autopsihică era dezorientată.

Fiind audiat atât în calitate de suspect, cât și de inculpat, a recunoscut în totalitate săvârșirea faptei, declarând că anterior opririi în trafic a consumat băuturi alcoolice și a refuzat recoltarea de probe biologice de sânge datorită stării de agitație produsă de vecini, care l-au agresat.

„În baza art. 346 alin. 1 din Codul de procedură penală constată competenţa Judecătoriei Sebeș în soluţionarea cauzei, legalitatea sesizării instanţei cu rechizitoriul emis în dosarul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sebeș, privind pe inculpat, fără antecedente penale, pentru săvârşirea infracțiunii de refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice, prev. de art. 337 din C.pen.

Constată legalitatea administrării probelor şi a efectuării actelor de urmărire penală în dosarul Parchetului de pe lângă Judecătoriei Sebeș.

Dispune începerea judecăţii în cauza privind pe inculpat”, se arată în hotărârea Judecătoriei Sebeș.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

FOTO Ce mai aruncă oamenii din Alba, în Săptămâna Mare: Trei pui de cățel, legați cu sărmă de gât și labe, aruncați într-o baltă adâncă să se înece

Ziarul Unirea

Publicat

în

Ce mai aruncă oamenii din Alba, în Săptămâna Mare: Trei pui de cățel, legați cu sărmă de gât și labe, aruncați într-o baltă adâncă să se înece Săptămâna Mare = săptămâna în care viaţa unor suflete nu are valoare, într-un oraș din Alba. Scene şocante au fost surpinse miercuri, 1 mai, la Teiuș. Trei cățeluși […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea