Bătrânul bolnav de scleroză multiplă din Alba Iulia a așteptat șase ore să fie transportat de la spital, la domiciliu, din cauza resurselor limitate

Pacientul de 70 de ani, bolnav de scleroză multiplă, a așteptat aproape șase ore să fie transportat de la Spitalul din Alba Iulia, la domiciliu, după ce a fost investigat, din cauza resurselor limitate, în acea zi având loc mai multe accidente la Alba Iulia și Blaj, unde ambulanțele au fost nevoite să intervină.

salvare-accidentMedicul șef al secției de Urgențe din cadrul Spitalului Județean Alba Iulia, Aurel Crișan, a declarat, joi, că personalul medical a solicitat în repetate rânduri ambulanța, pentru ca pacientul de scleroză multiplă, care a fost tratat la sfârșitul lunii noiembrie, să fie transportat la domiciliu.

ELIT

”Noi chiar am făcut comandă în repetate rânduri la ambulanță, lucru dovedit și pe convorbiri. Problema a fost undeva, din păcate, la nivelul dispeceratului când, la preluarea comenzii, ei s-au confruntat cu lipsa de resurse pentru că în aceeași perioadă de timp au fost accidente și în Alba Iulia și către Blaj cu mai multe victime”, a explicat Aurel Crișan.

El a adăugat că ”este neplăcut să se aștepte o perioadă de timp”, dar pacientul ”a fost supravegheat în de-aproape”.

Asociația ”SM Speromax” Alba a sesizat, la sfârșitul lunii noiembrie, conducerea Spitalului Județean de Urgență Alba Iulia, printr-o adresă, în cazul unui beneficiar al asociației, care a fost pacient la spital și care a fost nevoit, după ce a fost investigat, să aștepte aproape șase ore pentru a fi transportat cu ambulanța de la Urgențe, la domiciliul său.

Dragoș Zaharia, președintele Asociației SM Speromax Alba, care reprezintă drepturile pacienţilor cu scleroză multiplă, a declarat că pacientul a ajuns la UPU pentru că a avut probleme cu inima. Acesta a trimis managerului Spitalului din Alba Iulia, ec. Nicoleta Coșarcă, un referat în care explică parcursul pacientului în spital și neregulile constatate și reclamate de către aparținătoarea acestuia.

”Beneficiarul nostru Roman Gheorghe, a solicitat prin intermediul aparţinătoarei acestuia, în jurul orei 10.00, o ambulanţă cu care a fost transportat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Alba, acuzând dureri în piept. În cadrul ambulatoriului i s-au făcut analize şi mai multe investigaţii ce au durat până la ora 19.30. După finalizarea investigaţiilor aparţinătoarei domnului Roman i-a fost sugerat să îl ducă acasă şi să cheme în următoarea zi medicul de familie care să le recomande un specialist cardiolog. Aparținătoarea domnului Roman a cerut doamnei doctor să le cheme o ambulanţă cu care să îl poată transporta acasă, acesta neputând să stea în şezut. Doamna doctor a menţionat că nu sunt ambulanţe disponibile şi că o să trebuiască să mai aştepte, apoi a ieşit din tură/schimb. Aparţinătoarea domnului Roman a sunat la 112, să ceară o ambulanţă, de acolo aflând că sunt ambulanţe disponibile, dar că trebuie solicitată de către medicul care se ocupă de pacient. În jurul orei 1.00, a doua zi, domnul Roman a fost urcat într-o ambulanţă şi transportat acasă”, se arată în referat.

Managerul Spitalului Județean de Urgență din Alba Iulia, ec. Nicoleta Coșarcă, a declarat, atunci, că a înaintat sesizarea șefului Unității de Primiri Urgențe, medic Aurel Crișan, pentru a investiga cazul.

”Asociaţia SM SPEROMAX Alba reprezintă drepturile pacienţilor cu scleroză multiplă, domnul Roman Gheorghe fiind membru în cadrul asociaţiei. Am primit o sesizare din partea aparţinătoarei acesteia prin care ne-au fost reclamate aceste nereguli, mai sus menţionate, pe care dorim să le aducem la cunoştinţa dumneavoastră”, se mai arată în referat.

Dragoș SUCIU

Email: dv.suciu@yahoo.com
Tel: 0740.084.098

Facebook 

2 Comentarii

haha 9 decembrie 2016 at 19:12

daa, babalacu cu pile…de ce nu a luat un taxi sau prieten sau rude, familie…
daca ar trebui sa il duca pe fiecare om ce iese din spital la domiciliu ambulanta ar fi pe butuci…nu astea sunt problemele.

lupul singuratic 10 decembrie 2016 at 13:03

Ba da sant probleme majore , lipsa de compasiune , de respect fata de pacient.Numai unul ca haha , cu mintea ingusta si inteligenta redusa poate judeca asa.

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...