Rămâi conectat

Sport

Baschetbalista Mihaela Gherman (CSU Alba Iulia), locul 12 cu echipa României la Campionatul European Under 18 Divizia B

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Mihaela Gherman Romania Under 18La Oradea şi Timişoara s-a desfăşurat Campionatul European Under 18 de baschet feminin, Grupa B, competiţie la care reprezentativa României s-a clasat pe locul 12. Din efectivul tricolor a făcut parte şi albaiulianca Mihaela Gherman (a debutat în Liga Naţională ediţia precedentă, sub comanda lui Miroslav Popov şi George Lăncrănjan). Întrecerea continentală a reunit la start 17 echipe şi a fost adjudecată de naţionala Ungariei (şapte victorii din tot atâtea meciuri) care a dispus în ultimul act de Estonia, cu scorul de 58-52. În finala mică, Israel s-a impus în faţa Letoniei, cu scorul de 71-64 şi a intrat în posesia medaliilor de bronz.

*Gherman, principala marcatoare cu Luxemburg

Talentata jucătoare ce a împlinit 18 ani în 21 ianuarie a înscris 21 de puncte la acest turneu, în partidele cu Muntenegru (4), Islanda (6) şi Irlanda, meci în care a fost principala marcatoare a României, cu 11 puncte. Reamintim că în această vară, „Piti”, cum îi spun apropiaţii a cucerit medalia de aur alături de naţionala 3×3 a României, la Festivalul Tinerelor Speranţe Olimpice organizat în Bulgaria, la Albena.Mă bucur enorm că am fost selecţionată printre cele 12 jucătoare ale lotului de Under 18 feminin, a fost prima mea prezenţă la lot şi am simţit că în sfârşit s-a văzut rodul muncii. A fost o perioadă lungă de pregătire, cu bune, cu rele, dar a meritat tot efortul depus. Aducând vorba de campionat, din păcate în primele meciuri n-am reuşit să ne impMihaela Gherman CSU Alba Iulia 2unem şi să arătăm ce putem, dar apoi ne-am mobilizat şi am câştigat. Cred că primele înfrângeri ne-au motivat, dar şi omogenizat, iar în întâlnirile ce au urmat am arătat mai mult ca o echipă. În principiu a fost o experienţă frumoasă, din care am învăţat multe lucruri noi, am văzut alte fete de vârsta mea, am realizat la ce nivel mă aflu şi cât mai am de muncit”, a declarat Mihaela Gherman.

*Clasamentul general

În urma acestor rezultate, Ungaria, Estonia şi Israel au promovat în elita europeană a junioarelor U18, în vreme ce din Divizia A au retrogradat Turcia, Suedia şi Grecia, clasamentul final fiind următorul: 1. Ungaria, 2. Estonia, 3. Israel, 4. Letonia, 5. Finlanda, 6. Muntenegru, 7. Bulgaria, 8. Anglia, 9. Ucraina, 10. Germania, 11. Bosnia&Herţegovina, 12. România, 13. Irlanda, 14. Luxemburg, 15. Islanda, 16. Danemarca, 17. Elveţia. Tricolorele pregătite de antrenorii Florin Covaciu, Carmin Popa şi Simona Catinean au încheiat cu o linie de clasament ce conţine trei victorii (77-72 cu Islanda, 80-53 cu Luxemburg, 70-52 cu Irlanda) şi patru înfrângeri (45-63 cu Muntenegru, 54-59 cu Ucraina, 57-87 cu Ungaria şi 52-73 cu Bosnia). Româncele au debutat cu trei eşecuri (Muntenegru, Ucraina, Ungaria), au învins Islanda, au pierdut cu Bosnia şi au ajuns în turneul pentru locurile 12-14, unde au depăşit Luxemburg şi Irlanda.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

FOTO: Înotătorii LPS Alba Iulia la Naționale: Andrea Zsebe – 3 medalii de argint, ștafetele combinate – două medalii de bronz

Dan HENEGAR

Publicat

în

Înotătorii LPS Alba Iulia la Campionatele Naționale de seniori, tineret și juniori: Andrea Zsebe – 3 medalii de argint, ștafetele combinate – două medalii de bronz La Campionatul Național de seniori, tineret și juniori, înotătorii de la LPS Alba Iulia au reușit rezultate de apreciat, fiind adjudecate 5 medalii, toate în probele juniorilor II. Astfel, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea