Rămâi conectat

Actualitate

Bărbați din Jidvei cercetați pentru braconaj și uz de armă letală fără drept

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

În timp ce acţionau în cadrul planului de acţiune „Braconierul”, în comun cu paznicii de vânătoare ai A.V.P.S. Valea Târnavei Jidvei, poliţiştii Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase, s-au sesizat despre faptul că pe un fond de vânătoare situat pe raza comunei s-a auzit un foc de armă.

La scurt timp după acest incident poliţiştii au oprit aproape de locul în care s-a auzit focul de armă un tractor condus de  V.C., din comuna Jidvei, iar în interiorul  cabinei s-a găsit o husă de armă, 11 cartuşe şi un proiector electric cu cablu de alimentare.

În urma verificărilor efectuate s-a stabilit faptul că V.C. deţine carnet de vânătoare şi permis de armă, iar în seara zilei de 17.05.2013, şi-a luat cele două arme de vânătoare pentru care este autorizat şi, fără a deţine autorizaţie de vânătoare, s-a deplasat pe fondul de vânătoare respectiv, fiind însoţit de M.C., ocazie cu care a executat un foc de armă după un căprior, fără a-l nimeri.  Apoi V.C. i-a solicitat lui M.C. să-i ducă cele două arme acasă, pentru a nu fi depistat. M.C. nu deţine autorizaţie de armă şi nici permis de vânător, iar V.C.,  nu este înscris în fondul de vânătoare situat pe raza comunei Jidvei”, precizează reprezentanții IPJ Alba.

V.C. este cercetat pentru comiterea infracţiunilor de „braconaj”, „uz de armă letală fără drept”,  iar M. C. pentru comiterea infracţiunilor de „complicitate la infracţiunea de braconaj” şi „nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor”.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Fenomenele El Nino și La Nina fac prăpăd în România și în Europa: vreme extremă cum NU s-a mai văzut de multă timp primăvara

Unirea Ziarul

Publicat

în

Fenomenele El Nino și La Nina fac prăpăd în România și în Europa: vreme extremă cum NU s-a mai văzut de multă timp primăvara Variațiile termice și climatice devin din ce în ce mai extreme, iar în mai multe regiuni europene pătrund valuri de căldură și valuri de frig polar. Încălzirea globală și efectele meteorologice […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea