Bărbat din Unirea condamnat la 1 an şi 6 luni de închisoare, după ce a amenințat cu moartea doi polițiști

Bărbatul care a provocat scandalul a fost condamnat la 1 an şi 6 luni de închisoare în regim de detenţie

Un bărbat din comuna Unirea a fost condamnat la închisoare cu executare, după ce a fost implicat într-un scandal cu polițiști, în timpul căruia a distrus parțial o mașină de poliție. Rezmiveș Ioan Cristian a primit 1 an și 6 luni de închisoare în regim de detenție pentru comiterea infracțiunilor de ultraj, tulburarea ordinii și liniștii publice și distrugere.

Inculpatul a recunoscut toate faptele comise și este judecat în procedură simplificată. Decizia de condamnare a fost pronunțată la Judecătoria Aiud în 22 septembrie 2017, inculpatul contestând pedeapsa la Curtea de Apel. Rezmiveș Ioan Cristian este acuzat că la data de 1 iulie 2017 a proferat amenințări cu moartea la adresa a doi agenți de poliție, aflați în exercitarea atribuțiilor de serviciu, după care a aplicat o lovitură cu lopata și a distrus parbrizul autoturismului de poliție, provocând o daună de 800 de lei. Persoanele vătămate prezente în fața instanței arată că nu au pretenții de ordin material față de inculpat, deci nu s-au constituit părți civile.

ELIT

Polițiștii au fost chemați de către concubina inculpatului, care fusese agresată de către bărbat. În momentul în care patrula de poliție a ajuns la fața locului și o legitima pe martora M., inculpatul aflat sub influența băuturilor alcoolice a ieșit pe stradă și a proferat amenințări cu moartea la adresa unuia dintre agenții de poliție care intervenise pentru aplanarea scandalului dintre inculpat și concubina sa. Apoi, Rezmiveș Ioan Cristian a solicitat polițistului să-i înmâneze cartea de identitate aparținând concubinei sale, lucru care s-a și întâmplat. Imediat inculpatul a lovit-o cu pumnul în față pe concubina sa, martora, care a căzut, iar persoana vătămată agent a intervenit și a pulverizat spray iritant-lacrimogen din dotare asupra inculpatului pentru a-l determina să înceteze acțiunile violente exercitate asupra concubinei sale.

Inculpatul s-a enervat și s-a înarmat cu o lopată, a ridicat-o deasupra capului și a amenințat pe cele două persoane vătămate agenți de poliție prin cuvintele: ”Unde plecați? Haideți că vă omor! Vă arăt eu cine e P. din Unirea!”, după care s-a îndreptat în direcția celor doi polițiști. Cele două persoane vătămate agenți de poliție s-au îndepărtat de inculpat, care a lovit cu lopata în parbrizul autoturismului de poliție pe care l-a spart, strigând după polițiști:

„Unde fugiți? Haideți și luați mașina că altfel îi dau foc!”. În aceste condiții, polițiștii s-au îndepărtat de mașină, ulterior unul dintre aceștia revenind pentru a recupera autoturismul. La acel moment, inculpatul Rezmiveș i-a cerut fiului său să aducă un topor din casă pentru a-i omorî pe polițiști, acesta conformându-se. Având în continuare asupra sa lopata, inculpatul s-a îndreptat în direcția polițistului și l-a amenințat din nou că-l omoară.

În acest moment a fost solicitat sprijinul altor patrule de poliție. În final, bărbatul a fost reținut, iar ulterior arestat preventiv. Instanța de fond a menținut măsura arestării preventive a inculpatului și l-a obligat să plătească cheltuieli de judecată de 600 de lei.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

2 Comentarii

Nelu 18 octombrie 2017 at 21:23

Asa se lntamlpa ln teius tiganii fac legea si nimeni nu face absolut nimic.

spetsnaz 19 octombrie 2017 at 0:24

In U.S.A lua glontttt,….scurt si la subiect !!!

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...