Rămâi conectat

Ştirea zilei

Bărbat din Unirea condamnat la 1 an şi 6 luni de închisoare, după ce a amenințat cu moartea doi polițiști

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Bărbatul care a provocat scandalul a fost condamnat la 1 an şi 6 luni de închisoare în regim de detenţie

Un bărbat din comuna Unirea a fost condamnat la închisoare cu executare, după ce a fost implicat într-un scandal cu polițiști, în timpul căruia a distrus parțial o mașină de poliție. Rezmiveș Ioan Cristian a primit 1 an și 6 luni de închisoare în regim de detenție pentru comiterea infracțiunilor de ultraj, tulburarea ordinii și liniștii publice și distrugere.

Inculpatul a recunoscut toate faptele comise și este judecat în procedură simplificată. Decizia de condamnare a fost pronunțată la Judecătoria Aiud în 22 septembrie 2017, inculpatul contestând pedeapsa la Curtea de Apel. Rezmiveș Ioan Cristian este acuzat că la data de 1 iulie 2017 a proferat amenințări cu moartea la adresa a doi agenți de poliție, aflați în exercitarea atribuțiilor de serviciu, după care a aplicat o lovitură cu lopata și a distrus parbrizul autoturismului de poliție, provocând o daună de 800 de lei. Persoanele vătămate prezente în fața instanței arată că nu au pretenții de ordin material față de inculpat, deci nu s-au constituit părți civile.

Polițiștii au fost chemați de către concubina inculpatului, care fusese agresată de către bărbat. În momentul în care patrula de poliție a ajuns la fața locului și o legitima pe martora M., inculpatul aflat sub influența băuturilor alcoolice a ieșit pe stradă și a proferat amenințări cu moartea la adresa unuia dintre agenții de poliție care intervenise pentru aplanarea scandalului dintre inculpat și concubina sa. Apoi, Rezmiveș Ioan Cristian a solicitat polițistului să-i înmâneze cartea de identitate aparținând concubinei sale, lucru care s-a și întâmplat. Imediat inculpatul a lovit-o cu pumnul în față pe concubina sa, martora, care a căzut, iar persoana vătămată agent a intervenit și a pulverizat spray iritant-lacrimogen din dotare asupra inculpatului pentru a-l determina să înceteze acțiunile violente exercitate asupra concubinei sale.

Inculpatul s-a enervat și s-a înarmat cu o lopată, a ridicat-o deasupra capului și a amenințat pe cele două persoane vătămate agenți de poliție prin cuvintele: ”Unde plecați? Haideți că vă omor! Vă arăt eu cine e P. din Unirea!”, după care s-a îndreptat în direcția celor doi polițiști. Cele două persoane vătămate agenți de poliție s-au îndepărtat de inculpat, care a lovit cu lopata în parbrizul autoturismului de poliție pe care l-a spart, strigând după polițiști:

„Unde fugiți? Haideți și luați mașina că altfel îi dau foc!”. În aceste condiții, polițiștii s-au îndepărtat de mașină, ulterior unul dintre aceștia revenind pentru a recupera autoturismul. La acel moment, inculpatul Rezmiveș i-a cerut fiului său să aducă un topor din casă pentru a-i omorî pe polițiști, acesta conformându-se. Având în continuare asupra sa lopata, inculpatul s-a îndreptat în direcția polițistului și l-a amenințat din nou că-l omoară.

În acest moment a fost solicitat sprijinul altor patrule de poliție. În final, bărbatul a fost reținut, iar ulterior arestat preventiv. Instanța de fond a menținut măsura arestării preventive a inculpatului și l-a obligat să plătească cheltuieli de judecată de 600 de lei.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

10-12 mai: Cristian Tudor Popescu, Florin Chilian, Liviu Stănescu în a doua zi a Târgului de cArte Alba Transilvana. Programul complet al evenimentului

Bogdan Ilea

Publicat

în

10-12 mai: Cristian Tudor Popescu, Florin Chilian, Liviu Stănescu în a doua zi a Târgului de cArte Alba Transilvana. Programul complet al evenimentului La Târgul de cArte Alba Transilvana, organizat în data de 10-12 mai, pe espalanda Muzeului Național al Unirii Alba Iulia, în a doua zi vor fi prezenți și Cristian Tudor Popescu, Florin […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea