Rămâi conectat

Curier Județean

Bărbat din Cenade arestat și cercetat pentru tentativă la omor după ce și-a înjunghiat un consătean

Ziarul Unirea

Publicat

în

Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba au dispus la data de 14.01.2017, punerea în mișcare a acțiunii penale împotriva inculpatului BÎRSAN NICOLAE, în vârstă de  44 ani, pentru săvârşirea infracţiunilor de tentativă la omor și tulburarea ordinii și liniștii publice.

arestat preventivLa data 14.01.2017, procurorul de caz a formulat propunere de arestare preventivă, iar  Tribunalul Alba a dispus arestarea preventivă a inculpatului pe o durată de 30 de zile începând cu data de 15.01.2017, sens în care a fost emis şi mandatul de arestare preventivă de către judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Alba.

În fapt, s-a reţinut că la data de 13.01.2017, în jurul orei 19,30, în urma unei altercaţii ce a avut loc pe o stradă din localitatea Cenade, județul Alba, între inculpatul BÎRSAN NICOLAE şi fratele său, a intervenit persoana vătămată P.V. pentru a aplana conflictul. În acest context, inculpatul BÎRSAN NICOLAE i-a aplicat persoanei vătămate P.V. o lovitură cu un cuţit în regiunea abdominală.

Victima a fost transportată la  Spitalul Municipal Blaj şi supusă unei intervenţii chirurgicale, stabilindu-se diagnosticul de „plagă penetrantă abdominală cu leziuni mezocolice şi hematom intraabdominal”.

Leziunile traumatice au pus în primejdie viaţa victimei, în sensul că, în absenţa tratamentului medico chirurgical adecvat şi la timp instituit acestea ar fi condus invariabil la deces.

Cercetările continuă în cauză pentru lămurirea tuturor împrejurărilor de fapt şi de drept, în vederea stabilirii răspunderii penale.
Investigaţiile au fost efectuate cu sprijinul lucrătorilor de poliție din cadrul I.P.J. Alba – Poliția Municipiului Blaj.

Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal, reglementată de Codul de procedură penală, necesară în vederea propunerii unor măsuri preventive, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

ELECTRICA: Localitățile din Alba în care sunt programate întreruperi ale furnizării energiei electrice, în perioada 8-14 aprilie

Bogdan Ilea

Publicat

în

ELECTRICA: Localitățile din Alba în care sunt programate întreruperi ale furnizării energiei electrice, în perioada 8-14 aprilie În mai multe localități din județul Alba sunt programate întreruperi ale furnizării de energie electrică în perioada 8-14 aprilie. În data de 8 aprilie: Daia Română, Strada Școlii între orele 08:00-16:00. În data de 8 aprilie: BLAJ, Strada […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea