Rămâi conectat

Ştirea zilei

Bărbat din Alba Iulia cercetat pentru evaziune fiscală la Cluj – prejudiciul este de peste 1,3 milioane de lei

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

Un bărbat din Alba Iulia – L.C.P., în vârstă de 35 de ani – este cercetat de polițiști pentru că ar fi derulat, împreună cu un clujean, operaţiuni comerciale prin intermediul unei firme din Cluj-Napoca, fără a achita datoriile către organele fiscale, prejudiciind astfel statul cu aproximativ 1.360.000 lei.

În urma cercetărilor efectuate de Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice din subordinea IPJ Cluj, s-a dispus continuarea urmăririi penale faţă de doi bărbaţi, de 35 şi de 33 de ani, din judeţele Alba şi Cluj, pentru comiterea infracţiunii de evaziune fiscală. Din investigaţii a reieşit că albaiulianul, în calitate de administrator al agentului economic din Cluj-Napoca, ar fi achiziţionat mai multe autoturisme second-hand şi legume (cartofi) din spaţiul intracomunitar, fără a înregistra aceste operaţiuni în evidenţele contabile şi fără a le declara la organele fiscale. Totodată, în urma investigaţiilor s-a stabilit că bărbatul din Cluj-Napoca, cu acordul administratorului, fără a înregistra tranzacţiile, după ce ar fi introdus în ţară autoturismele second – hand, s-ar fi ocupat de comercializarea acestora pe teritoriul României. Astfel, prin neachitarea impozitului pe profit şi a T.V.A., s-ar fi prejudiciat bugetul consolidat al statului cu aproximativ 1.360.000 de lei”, precizează Simona Vîrci, purtător de cuvânt al IPJ Cluj.

Poliţiştii continuă cercetările în cauză pentru documentarea întregii activităţi infracţionale, sub coordonarea unităţii de parchet competente.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Carduri de energie 2024: Valabilitatea, prelungită. Expiră la 31 mai

Unirea Ziarul

Publicat

în

Carduri de energie 2024: Valabilitatea a fost prelungită. Expiră la 31 mai Valabilitatea cardurilor de energie a fost prelungită, astfel că românii mai pot face plăţi reduse ale facturilor. Aceasta este una dintre cele mai importante măsuri sociale decontate anul trecut din fonduri europene, de care beneficiază 2,8 milioane de locuințe. Pentru că 1,1 milioane […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea