Rămâi conectat

Ştirea zilei

Bărbat din Alba, condamnat la închisoare deși era MORT de o lună: Tăiase copaci de foc pentru a-și îngriji mama bolnavă

Publicat

în

Bărbat din Alba, condamnat la închisoare deși era MORT de o lună: Tăiase copaci de foc pentru a-și îngriji mama bolnavă

Un bărbat, în vârstă de 41 de ani, dintr-o comună din Apuseni a fost condamnat la închisoare cu executare de un magistrat de la Judecătoria Câmpeni, deşi era mort de aproape o lună de zile. S-a întâmplat în 15 aprilie 2021, deşi persoana condamnată era decedată din 24 martie 2021.

Biroul de Executări Penale de la instanţa din Câmpeni, Alba, şi-a dat seama că nu se poate pune în executare decizia abia în luna iunie.

Astfel, în 6 iunie 2021 instanţa a admis o contestaţie la executare şi a constatat stinsă executarea pedepsei de 240 zile închisoare, în regim de detenţie, stabilită prin sentinţa penală pronunţată la data de 15 aprilie 2021.

Electrica Furnizare Discount

Dan Petruse avea 41 de ani la momentul decesului, iar condamarea la închisoare cu executare a survenit unui şir de evenimente neplăcute.

Acesta locuia împreună cu mama sa grav bolnavă în comuna Gârda de Sus. Pentru că nu avea resurse financiare suficiente cu care să se întreţină, era nevoit să taie copaci din pădure pentru a se încălzi.

A fost prins că a tăiat in cursul lunii iunie 2018 un număr de doi arbori de esenţă foioase, specia fag, precum şi un arbore de esenţă răşinoasă (cauzând un prejudiciu total de 1748,60 lei), pe care ulterior i-a şi sustras.

Pe parcursul urmăririi penale, bărbatul a recunoscut şi a regretat fapta, declarând că a transportat arborii la domiciliul său, fiind folosiţi ca lemn de foc în gospodărie. A precizat că avea în întreţinere pe mama sa grav bolnavă şi avea nevoie de încălzire.

Instanţa i-a aplicat în decembrie 2019 pedeapsa amenzii penale în valoare de 2.400 de lei. A mai fost obligat să achite suma de 174 8,60 lei reprezentând prejudiciul cauzat fondului forestier aflat în proprietatea statului.

Neavând bani, bărbatul nu a plătit amenda penală. În luna iunie 2020, Biroul de Executări Penale din cadrul Judecătoriei Câmpeni a sesizat instanţa pentru ca amenda să fie înlocuită cu pedeapsa închisorii în regim de detenţie.

A fost realizată şi o anchetă socială de către reprezentaţii primăriei comunei Gârda de Sus, unde a fost evidenţiat faptul că bărbatul a avut, în perioada decembrie 2019 – decembrie 2020, o indemnizaţie de asistent personal de 1.540 de lei cât timp a avut grijă de mama sa grav bolnavă. Bărbatul nu figura cu alte persoane în grijă şi singurul venit era acest ajutor.

”Instanţa reţine că persoana condamnată, cu rea credinţă nu a achitat amenda penală, nici măcar în parte, din probele administrate rezultând că a dispus de veniturile necesare achitării amenzii, chiar dacă în perioada ianuarie – decembrie 2020, a trecut printr-o situaţie mai dificilă, având în grijă pe mama sa, persoană cu handicap grav, care a decedat la 15.12.2020”, se arată în motivarea instanţei.

Drept urmare pentru neplata amenzii penale, pedeapsa a fost transformată în închisoare cu executare. Hotărârea a fost pronunţată în 15 aprilie 2021, răposatul Dan Petruse fiind condamnat la executarea a 240 de zile de închisoare.

Publicitate

Ştirea zilei

ALERTĂ de COD GALBEN de descărcări electrice și averse în județul ALBA. Ce zone sunt vizate

Publicat

în

ALERTĂ de COD GALBEN de descărcări electrice și averse în județul ALBA. Ce zone sunt vizate

În zona : Județul Alba: Aiud, Blaj, Ocna Mureș, Teiuș, Unirea, Jidvei, Șona, Mihalț, Valea Lungă, Lopadea Nouă, Cetatea de Baltă, Sâncel, Lunca Mureșului, Mirăslău, Bucerdea Grânoasă, Fărău, Noșlac, Crăciunelu de Jos, Cergău, Roșia de Secaș, Hopârta, Rădești, Ohaba, Cenade;
Județul Mureş: Târnăveni, Luduș, Iernut, Ungheni, Band, Adămuș, Pănet, Mica, Gănești, Sânpaul, Chețani, Sânger, Ogra, Cuci, Iclănzel, Cucerdea, Bogata, Ațintiș, Bichiș, Papiu Ilarian;

Se vor semnala : frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului, averse care vor depăși local 20…25 l/mp

Valabil de la : 17-09-2021 ora 20:40 până la : 17-09-2021 ora 21:45

Electrica Furnizare Discount

Citește mai mult

Ştirea zilei

VIDEO| În primăvara anului viitor vom putea face baie la Complexul Balnear de la Ocna Mureș!

Publicat

în

VIDEO| În primăvara anului viitor vom putea face baie la Complexul Balnear de la Ocna Mureș!

Există șanse reale ca în cursul primăverii anului viitor, Complexul Balnear de la Ocna Mureș să își deschidă porțile pentru toți cetățenii județului Alba, dar și pentru turiștii veniți la tratament sau în vacanță.

„Suntem la partea de finisaje, după cum vedeți, după promisiunile constructorului, până la finalul anului va fi dată în funcționare.

Electrica Furnizare Discount

Ce e nou, este cel de-al doilea proiect de care am discutat dățile trecute, este vorba despre complexul sportiv, făcut prin CNI, Compania Națională de Investiții, demarat, se lucrează cu toate forțele acolo. Să sperăm că și acel proiect, până anul viitor, o să fie terminat”, a declarat primarul orașului Ocna Mureș, Silviu Vințeler.

Referitor la probele de presiune ale bazinelor, primarul Silviu Vințeler a declarat faptul că „funcționează bine, deci probele au rezistat, suntem la partea de gresie, faianță, suntem la partea de tot ce înseamnă amenajare – design, deci la finisaje.

Există sanșe mari ca noul complex balnear să fie finalizat în cursul acestui an, primarul explicând faptul că „constructorul spune că în octombrie-noiembrie, eu sunt mulțumit dacă termină până în decembrie și noi să funcționăm cu aceste băi undeva în luna martie”.

„Ei au termen de un an și opt luni, din discuțiile cu constructorul au spus că termină mai repede, să sperăm că în vara anului viitor va fi totul amenajat și aranjat”, a explicat primarul orașului Ocna Mureș, referitor la situația lucrărilor din afara Complexului Balnear.

„Avem cereri pe Ordonanța 15, pentru modificarea contractelor cu prețul de creștere al materialelor, dar la această bază de tratament, restul de executat este foarte puțin și nu ne afectează oarecum în așa mare măsură”, a mai adăugat primarul.

Investiția presupune construirea unui complex turistic cu spaţii cu destinaţii multiple, printre care bază de agrement, sală de fitness, restaurant, săli de tratament terapeutice, recuperare medicală, înfrumuseţare şi sănătate, magazin de echipamente şi produse balneare și cosmetice, piscină, locuri de joacă pentru copii.

De asemenea, obiectivul va avea o bază proprie de cură balneară, cu piscină de tratament, săli de consultaţii medicale şi masaj, dar şi spaţii pentru practicarea de activităţi sportive cu piscine exterioare, saune şi săli de gimnastică.

Astfel, staţiunea va oferi mai multe servicii prin centrele de sănătate, recuperare, înfrumuseţare şi divertisment.

Baza de tratament şi agrement ar urma să fie finalizată la începutul anului 2021, termenul de construcție fiind de 30 de luni.

Bazinele exterioare vor avea o suprafaţă peste 1.700 de metri pătraţi, iar în jurul acestora vor fi amenajate spaţii verzi, unde se vor planta arbuşti şi tufişuri.

Investiţia se realizează ţinând cont de potenţialul balnear al apelor care se află în Ocna Mureş, iar bază de tratament va deservi atât locuitorii oraşului, zonă limitrofă, dar şi potenţialii turişti.

Baza de tratament și agrement va fi amenajată pe un teren ce are o suprafață de peste 10.000 de metri pătrați.

În 1936, la Ocna Mureş s-a înfiinţat Oficiul local de cură şi turism, care a funcţionat până în 1948, când a fost desfiinţat de regimul comunist.

Baile Ocna Mureş au fost zeci de ani principala atracţie a oraşului, dar şi un loc de tratament pentru cei care sufereau de afecţiuni reumatice şi ginecologice. Datele statistice arată că în anii 1980, ajungeau aici, în fiecare an, între 7.500-8.000 de oameni din întreaga ţară. Pe harta turistică a ţării era cotată pe locul doi, după Slănic-Moldova.

Citește mai mult

Ştirea zilei

Toți șoferii din România sunt afectați: Colaps în sistemul de asigurări auto. Prețul RCA un nou CARITAS în 2021

Publicat

în

Toți șoferii din România sunt afectați: Colaps în sistemul de asigurări auto. Prețul RCA un nou CARITAS în 2021

Autoritatea de Supraveghere Financiară a decis retragerea autorizației de funcționare a Societății Asigurare-Reasigurare City Insurance S.A. și constatarea stării de insolvență a acesteia. Compania era liderul de piață în domeniul asigurărilor RCA.

ASF a respins de asenemea planul de finanțare pe termen scurt și a planului de redresare pentru compania care va intra, astfel, în faliment.

Electrica Furnizare Discount

ASF spune că nu a fost făcută dovada documentată a modului în care Societatea de Asigurare-Reasigurare City Insurance S.A. va deține permanent fonduri proprii eligibile pentru a acoperi cerința de capital de solvabilitate și cerința de capital minim, precum și lipsa fondurilor proprii de bază eligibile, dată fiind și inexistența vărsământului la capitalul social. Astfel, a rezultat că Planul de finanțare pe termen scurt și Planul de redresare „sunt în mod evident neadecvate și nu asigură restabilirea situației financiare a societății și, pe de o parte, solvabilitatea societății este în continuă deteriorare iar, pe de altă parte, societatea se află în incapacitate vădită de plată”, se arată într-un comunicat al ASF.

Consiliul Autorității a decis retragerea autorizației de funcționare a Societății Asigurare-Reasigurare City Insurance S.A., constatarea stării de insolvență și promovarea de către A.S.F. a cererii privind deschiderea procedurii falimentului împotriva societății.

În iunie, City Insurance a intrat în administrarea specială a Fondului de Garantare al Asiguraților, a anunțat Autoritatea de Supraveghere Financiară și a fost amendată cu aproape trei milioane de lei pentru neregulile constate și trebuie să vină cu un plan de finanţare și redresare. În plus, toți cei opt membri ai conducerii au fost sancționați de ASF cu câte un milion de lei și li s-a retras aprobarea de a face parte din conducerea societății.

City Insurance este liderul pieței asigurărilor RCA, iar împreună cu societatea de pe locul doi deține aproximativ 75% din piață.

Compania oferă polițe RCA cu prețuri mici, sub cele ale concurenței, iar veniturile raportat la daune crează probleme, care se văd în despăgubirile lente și în problemele legate de soluționarea dosarelor de daună.

„Situația actuală este mai gravă decât în cazul Astra sau a celorlalte două firme care au dat faliment, pentru că vorbim despre 75% din piață. Numai City Insurance are 3 milioane de polițe de asigurare RCA și alte 2 milioane sunt la Euroins. Este nevoie în prezent de peste 500 de milioane de euro doar pentru a acoperi polițele de la City Insurance. Vedem că nimeni nu comunică, din partea statului, ce se va întâmpla în continuare, inclusiv cu problemele pe care noi le-am semnalat și la Euroins”, a declarat, pentru Jurnalul, președinte COTAR, Vasile Ștefănescu,. Acesta a mai spus că în circa 6-8 luni urmează și falimentul Euroins.

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare