Rămâi conectat

Ştirea zilei

Bărbat din Alba condamnat la 2 ani de închisoare cu suspendare pentru trafic de droguri. A fost surprins cu 0,6 grame de cannabis asupra sa

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Bărbat din Vinţu de Jos condamnat la 2 ani de închisoare cu suspendare • Acesta a fost surprins cu 0,6 grame de cannabis asupra sa la o percheziție.

Bărbatul de 41 de ani, din Vințu de Jos, surprins în urmă cu doi ani cu o cantitate de 0,6 grame de cannabis asupra sa la o razie a poliției, a fost condamnat, în rejudecare, la 2 ani de închisoare cu suspendare, sub supraveghere. Inițial, inculpatul C. Mihai a primit la Tribunalul Alba amendă penală în valoare de 1.000 de lei, instanța admițând la momentul respectiv schimbarea încadrării juridice în ”deținere de droguri pentru consum propriu”.

DIICOT a formulat apel care a fost admis de Curtea de Apel, dispunându-se rejudecarea cauzei.

Revenit la Tribunal, cauza a rămas cu infracțiunea reținută de procurori, respectiv ”trafic de droguri de risc, în modalitatea deţinerii fără drept”, fiind astfel condamnat, în 17 mai 2019, la pedeapsa închisorii cu suspendare. Instanța a dispus o serie de măsuri pe perioada termenului de supraveghere printre care și cea ca inculpatul să presteze o muncă neremunerată în folosul comunităţii, pe o perioadă de 80 de zile.

Decizia Tribunalului poate fi contestată la Curtea de Apel.

Bărbatul a fost surprins cu drogurile asupra lui în 12 martie 2017, noaptea, când organele de poliție din cadrul Secției 2 Poliție Rurală Vințu de Jos însoțite de trupele de intervenție din cadrul Serviciului de Acțiuni Speciale al I.P.J. Alba au efectuat un control corporal asupra inculpatului, ocazie cu care au găsit asupra sa cantitatea de droguri. Poliția fusese chemată la un local din comună, ca urmare a unei sesizări în care se reclama faptul că acesta ar fi comis o tâlhărie. Fiind audiat, inculpatul a declarat că drogurile nu-i aparțineau, iar în cazul în care se va dovedi că sunt ale lui, își va asuma răspunderea.

”Trebuie observat că deși nu a recunoscut că rezina de cannabis se afla asupra sa, C. M.a ținut să sublinieze că era o cantitate mică de droguri, «nici măcar de o țigară». Or, se pune întrebarea logică de unde cunoștea inculpatul că este vorba de o cantitate mică de droguri, dacă acestea nu-i aparțineau? Pentru o corectă încadrare juridică, având în vedere că cele 0,6 grame rezină de cannabis ar fi putut fi deținute pentru consum propriu, s-au administrat mai multe probe pentru a se stabili dacă inculpatul este consumator de cannabis.

Astfel, din raportul de evaluare întocmit de către Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Alba rezultă că inculpatul a consumat cocaină timp de 5 ani, debutând cu vârsta de 29 de ani, după care a urmat o perioadă de abstinență voluntară timp de 5 ani”, se precizează în rechizitoriul DIICOT.

Bărbatul mai este judecat și pentru infracțiunea de tâlhărie calificată, pentru care a fost solicitată intervenția poliției la momentul percheziției, cauza aflându-se pe rol la instanța de fond, Judecătoria Alba Iulia.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Grupul de Tulnicărese ”Apuseni”, invitat de onoare la Festivalul „Glasul Buciumului” din Munții Vrancei: Cartea ”Povestea Tulnicului din Munții Apuseni”, lansată cu ocazia zilelor orașului Câmpeni

Ziarul Unirea

Publicat

în

Grupul de Tulnicărese ”Apuseni”, invitat de onoare la Festivalul „Glasul Buciumului” din Munții Vrancei: Cartea ”Povestea Tulnicului din Munții Apuseni”, lansată cu ocazia zilelor orașului Câmpeni Grupul de Tulnicărese ”Apuseni” este invitat de onoare la Festivalul „Glasul Buciumului” din Munții Vrancei. Cartea ”Povestea Tulnicului din Munții Apuseni”, scrisă de nepoata Marianei Gligor, declarată „Tezaur Uman […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea