Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Bărbat din Alba condamnat după un VAL de furturi: A „șutit” un ciobănesc, porumbei, haine și lemne

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Bărbat din Alba condamnat după un VAL de furturi: A „șutit” un ciobănesc, porumbei, haine și lemne

Un bărbat din Alba a fost condamnat de magistrații Judecătoriei Blaj la o pedeapsă de 2 ani şi 8 luni închisoare, cu suspendare, pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat, în formă continuată și violare de domiciliu.

Sentința a fost pronunțată în 20 aprilie, iar motivarea fost făcută publică pe portalul just.ro.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

în data de 30.12.2022, în jurul orei 11:30, inculpatul a pătruns fără drept în imobilul persoanei vătămate, și profitând de faptul că acesta din urmă dormea, din prima camera a imobilului a sustras un motofierăstrău de culoare portocalie/roșie. În timp ce inculpatul încerca să iasă din curte, cu bunul sustras a fost observat de către martora, care i-a solicitat să nu sustragă bunul, moment in care inculpatul a lăsat bunul sustras lângă poarta de acces, în interior și a părăsit imobilul.

În data de 31.12.2022, orele 13.30, inculpatul, în momentul în care a trecut prin dreptul imobilului aparţinând persoanei vătămate, s-a întins peste gardul imobilului și a sustras un câine din rasa „Ciobănesc” în vârstă de 6 luni, acesta având o valoare de 1500 lei. Câinele a fost recuperat și restituit fiicei persoanei vătămate.

În data de 03.01.2022, în jurul orei 04:03, pe timp de noapte, inculpatul s-a deplasat în dreptul imobilului ce aparține persoanei vătămate, iar de pe trotuarul din fața imobilului a sustras un scuter electric marca Ztech, scuter pe care l-a dus la imobilul său de domiciliu. Bunul sustras în valoare de 3.000 de lei a fost recuperat și restituit persoanei vătămate.

În data de 03.01.2023, pe timp de noapte, inculpatul a pătruns fără drept în curtea imobilului neîmprejmuit, ce aparține persoanei vătămate, iar dintr-o anexă (porumbar) care nu era asigurată, a sustras un număr de 10 (zece) porumbei, în valoare totală de 500 de lei. Un număr de 7 (șapte) porumbei au fost recuperați, aceştia fiind restituiți persoanei vătămate.

În data de 03.01.2023, în jurul orelor 09,30, inculpatul s-a deplasat la un magazin, de unde a sustras un tub spray cu vopsea, cu inscripția „Evotools” cu capac de culoare albastră, în valoare de 12 lei. Bunul a fost recuperat și restituit persoanei vătămate.

În data de 05.01.2023, orele 00:35-00:40, pe timp de noapte, inculpatul s-a deplasat la un magazin alimentar, de unde a sustras un număr de patru pachete de țigarete. Bunurile au fost recuperate de la inculpat și restituite persoanei vătămate.

În data de 09.01.2023, pe timp de zi, inculpatul s-a deplasat la un magazin, împrejurare în care, profitând de neatenția persoanei vătătmate, a sustras o bluză din material textil de culoare neagră, bunul fiind în valoare de 99 de lei. Obiectul vestimentar a fost predat, pe baza de dovadă, fiind ulterior restituit persoanei vătămate.

În data de 13.01.2023, pe timp de zi, inculpatul s-a deplasat la un magazinu, împrejurare în care profitând de neatenția martorei, a sustras un articol vestimentar compus din bluză si pantaloni, (trening din material textil de culoare neagră, cu inscripția „Flex Style”, mărimea L), bunul fiind în valoare de 185 de lei. Obiectul vestimentar a fost predat pe baza de dovadă, fiind ulterior restituit persoanei vătămate.

În data de 24.01.2023, orele 23:30, pe timp de noapte, inculpatul a pătruns fără drept în curtea persoanei vătămate, prin escaladarea gardului ce împrejmuiește imobilul, a bătut în geamul locuinței persoanei vătămate și ulterior, a părăsit imobilul, prin aceeași modalitate, fără a sustage bunuri.

Ulterior, la data de 25.01.2023, orele 08:30, inculpatul a revenit la locuința persoanei vătămate și fără să pătrundă în curtea imobilului, a sustras o plăcuță pe care era notată mențiunea „Atenție câine rău”, aceasta fiind montată în exteriorul porții de acces pietonală de la acest imobil. Inculpatul a predat bunul sustras, acesta fiind restituit aceasta fiind restituit martorei, concubina persoanie vătămate.

În noaptea de 27/28.01.2023, inculpatul a pătruns fără drept în curtea imobilului neîmprejmuit, ce aparține persoanei vătămate, iar dintr-o anexă (porumbar), prin forțarea sistemului de închidere, a sustras un număr de 16 (șaisprezece) porumbei.Un număr de 6 (șase) porumbei au fost recuperați de la inculpat, aceștia fiind restituiți persoanei vătămate.

La data de 28.01.2023, în jurul orelor 04,00 – 05,00, pe timp de noapte, inculpatul a pătruns, fără drept în curtea imobilului, ce aparține persoanei vătămate, din curtea căreia a sustras mai multe lemne de foc, care erau aranjate într-o stivă, sprijinte de peretele casei de locuit.

Instanța reține că deși inculpatul a realizat mai multe acte materiale, în baza aceleaşi rezoluţii infracţionale, prejudiciile produse au fost mici și majoritatea au fost reparate prin restituirea bunurilor.

În ceea ce priveşte persoana inculpatului reţinem că acesta nu este cunoscut cu antecedente penale, a recunoscut faptele reținute în sarcina sa și avea discernământ diminuat la momentul comiterii faptelor.

Decizia poate fi atacată cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicarea hotărârii.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

FOTO: Un autobuz STP, „victima” lucrărilor de mobilitate. O femeie tăiată de cioburi la mână după ce un utilaj a spart geamurile mijlocului de transport

Bogdan Ilea

Publicat

în

FOTO: Un autobuz STP, „victima” lucrărilor de mobilitate. O femeie tăiată de cioburi la mână după ce un utilaj a spart geamurile mijlocului de transport Un autobuz STP a fost lovit de către un utilaj care lucra la modernizarea drumurilor din Alba Iulia, în zona liceului Militar. Acesta s-a ales cu geamurile sparte aproape în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea