Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Bărbat din Alba, amendat cu 3.000 de lei pentru apeluri false la 112

Suciu Andra-Ioana

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Bărbat din Alba, amendat cu 3.000 de lei pentru apeluri false la 112

Un bărbat din Alba trebuie să plătească o amendă totală în valoare de 3.000 de lei pentru că sunat nejustificat la numărul de urgență 112. Acesta a consumat alcool și a uitat unde și-a lăsat bicicleta.

Contravenientul a încercat să obțină în justiție anularea amenzii sau scăderea cuantumului acesteia, dar nu a avut succes. Hotărârea definitivă,a fost pronunțată recent la Tribunalul Alba. Inițial, Judecătoria Câmpeni a înlocuit amenda cu avertismentul, dar apelul formulat de reprezentantul IPJ Alba a fost admis de instanța superioară.

Potrivit dosarului, bărbatul a fost amendat cu două amenzi, una de 2.000 de lei și cealaltă în valoare de 1.000 de lei, pentru că, „aflându-se în stare de ebrietate pe str. Libertății din orașul Câmpeni, a apelat numărul de urgență 112, unde a reclamant că i-a fost furată bicicleta de pe strada Revoluției 1848”. În urma verificărilor efectuate, bicicleta a fost găsită pe DN 75 lângă glisierele metalice de pe marginea drumului, acesta uitând unde a lăsat-o. În aceeași zi, bărbatul a apelat din nou nr. de urgență 112 reclamând furtul bicicletei.

Resurse consumate degeaba de Poliție

„Pericolul social concret al acestei fapte constă în principal în faptul că, în urma apelurilor repetate ale petentului, s-au declanșat anumite activități pe o durată de timp, consumând resurse financiare, umane și logistice. Este bine-cunoscut faptul că resursele poliției sunt limitate, iar apelurile nejustificate duc adesea la intervenții întârziate la alte evenimente care necesită acțiunea de urgență a poliției.

Apelurile abuzive sau false afectează accesul la numărul unic de urgență 112, întârziind intervențiile în cazuri reale de urgență și creând situații fictive care nu necesitau intervenția de urgență a forțelor de ordine. Aceasta poate lăsa persoanele aflate în dificultate fără asistența de urgență necesară și generează costuri operaționale și de intervenție nejustificate”, astfel a motivat Poliția demersul prin care a cerut ca procesul-verbal de sancționare să fie menținut de instanță.

În final, poziția Poliției a fost adoptată și de către magistratul care a judecat apelul. „Instanța de control judiciar are în vedere periculozitatea sporită a faptei, comisă sub influența băuturilor alcoolice. În ultima vreme, statisticile oficiale relevă un regres în ce privește apelurile abuzive la numărul de urgență 112 totuși, acestea se mențin într-o proporție ridicată, iar sancționarea celor în cauză trebuie să fie pe măsură”, a concluzionat instanța de judecată.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

LIVE VIDEO Srilankezii din România sărbătoresc Anul Nou pe malul râului Ampoi, la Alba Iulia. Muzică și mâncare tradițională

Ziarul Unirea

Publicat

în

Srilankezii din România sărbătoresc Anul Nou pe malul râului Ampoi, la Alba Iulia. Muzică și mâncare tradițională Noul An srilankez este sărbătorit de comunitatea de srilankezi din România pe malul râului Ampoi, la Alba Iulia. La eveniment sunt prezenți sute de cetățeni din țara asiatică, care muncesc în România. Muncitorii din Sri Lanka au început […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea