Rămâi conectat

Ştirea zilei

Bandă de hoți români, „spaima” brutăriilor din Franța: Au dat spargeri în zeci de magazine

Ziarul Unirea

Publicat

în

Bandă de hoți români, „spaima” brutăriilor din Franța: Au dat spargeri în zeci de magazine

Zeci de brutării din Occitania, din sudul Franței, au fost jefuite de o bandă de hoți români. Infractorii au sustras monedele din tonomatele unor unități comerciale din Pamiers, Toulouse, Banyuls și Montauban.

Din aprilie anul trecut, cel puțin 35 de brutării au fost jefuite, în special în Nîmes, Banyuls, Pamiers, Montauban, Bordeaux, Toulouse, Marsilia și Annecy. Modul de operare al acestei bande de hoți cu experiență era foarte precis.

„Infractorii români pătrundeau noaptea în magazine și se târau pe jos pentru a nu fi descoperiți, apoi puneau mâna pe banii din tonomate”, a precizat miercuri procurorul din Bordeaux într-un comunicat.

Anchetatorii și-au dat seama rapid de viteza cu care se efectuau furturile și de precauțiile luate de infractori. Instanța interregională specializată din Bordeaux, competentă în infracțiuni de anvergură internațională, a preluat cazul în urma evenimentelor semnalate de către parchetele din Bordeaux și Toulouse, în noiembrie 2021, scrie centpourcent.com.

Infractorii români, care erau „deosebit de mobili și pe teritoriile naționale din țările vecine (Spania, Italia)”, au fost cercetați de anchetatorii de la Oficiul Central de Combatere a Criminalității Itinerante, agenții de la detașamentul din Toulouse, cu sprijinul celor de la brigada de cercetare Toulouse-Saint-Michel, de la brigada de cercetare Toulouse-Mirail și de la Secției de anchetă a Jandarmeriei din Bordeaux.

Cu ocazia unui nou furt, care a avut loc în Haute-Savoie, în nopțile de 26-27 și 27-28 ianuarie 2022, a fost demarată o operațiune de cercetare, în cadrul căreia au fost arestate șase persoane (cinci bărbați și o femeie, toți de origine română), care se deplasau cu două vehicule. Cei cinci au fost arestați, vineri, 28 ianuarie 2022, la Besançon. La 1 februarie 2022 a fost deschisă o anchetă judiciară privind acuzațiile de furt organizat și asociere infracțională. Cei 6 au fost prezentați judecătorului de instrucție și plasați în arest preventiv.

Un alt hoț român și-a lăsat datele personale la magazinul de bijuterii de unde a furat o pereche de cercei și a cheltuit 500 de euro cu un card bancar care nu era al lui.

Sursa: stiridiaspora.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

CTS Alba, apel la donare de sânge: Este nevoie de donatori cu grupele O negativ și A negativ

Ziarul Unirea

Publicat

în

CTS Alba, apel la donare de sânge: Este nevoie de donatori cu grupele O negativ și A negativ Reprezentanţii Centrului de Transfuzie Sanguină Alba au lansat joi, 28 martie 2024, un apel la persoanele care pot să doneze sânge din grupele A negativ și B negativ. ”În aceasta săptămână au fost multe solicitări pe grupele […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea