Rămâi conectat

Actualitate

Bacalaureat 2024, sesiunea de toamnă: Elevii susțin astăzi proba obligatorie a profilului. Condiții pentru a fi declarat promovat

Ziarul Unirea

Publicat

în

Bacalaureat 2024, sesiunea de toamnă: Elevii susțin astăzi proba obligatorie a profilului. Condiții pentru a fi declarat promovat

Probele scrise de la sesiunea de toamnă a Bacalaureatului 2024 au început luni, 19 august, cu proba la limba română, potrivit calendarului de examen. Intrarea în sălile supravegheate video se face până la cel târziu 8:30, a transmis Ministerul Educației.

Probele încep la ora 9:00, iar accesul absolvenților în săli este permis, în baza actului de identitate, până la ora 8:30, conform instituției.

Candidații au la dispoziție pentru rezolvarea subiectelor sunt trei ore, calculate din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor în fiecare sală de examen.

Pot beneficia de prelungirea timpului de lucru candidații cărora li s-a aprobat o solicitare în acest sens, conform Procedurii de asigurare a condițiilor privind egalizarea șanselor pentru elevii cu deficiențe de vedere, deficiențe de auz și tulburări de neurodezvoltare.

Citește și: Bacalaureat 2024, sesiunea de toamnă: Un candidat din Alba eliminat de la proba de limba română pentru tentativă de fraudă. Alți 41 nu s-au prezentat la examen

Pentru depozitarea materialelor/obiectelor interzise (telefoane mobile, manuale, culegeri, însemnări etc., precum și alte mijloace electronice de calcul sau de comunicare), candidații vor fi îndrumați de membrii comisiilor din fiecare centru de examen spre o sală special amenajată.

Ministerul Educației amintește că, în zilele în care sunt programate probe scrise, pune la dispoziție, între orele 8:00 – 16:00, linia TELVERDE 0800 801 100 pentru sesizarea eventualelor disfuncționalități privind organizarea/desfășurarea examenului.

Amintim că sunt doar 33.600 de candidați înscriși la examenul de Bacalaureat de toamnă 2024, cel mai mic număr din ultimii 20 de ani – grafic.

Calendarul Bacalaureatului de toamnă 2024:

-20 august 2024: Proba obligatorie a profilului – proba E.c) – proba scrisă
-21 august 2024: Proba la alegere a profilului și specializării – proba E.d) – proba scrisă
-22 august 2024: Limba și literatura maternă – proba E.b) – proba scrisă
-26 august 2024: Afișarea rezultatelor la probele scrise (până la ora 12.00) și depunerea contestațiilor (orele 12.00 – 18.00)

-27 – 29 august 2024: Rezolvarea contestațiilor

-30 august 2024: Afișarea rezultatelor finale

Condițiile pe care un tânăr trebuie să le îndeplinească pentru a promova examenul de Bacalaureat sunt:

-să fi susținut toate probele de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale;
-să susţină toate probele scrise şi să obțină nota 5 (cel puțin) la fiecare dintre acestea;
s-ă obţină media generală 6(cel puţin) la probele scrise.

Media notelor la probele scrise se calculează ca medie aritmetică, cu două zecimale, fără rotunjire. Aceasta reprezintă media generală a candidatului la examenul de Bacalaureat. Acolo unde candidaţii obţin media generală 5,99, media generală se rotunjeşte la 6,00.

Candidaţii care s-au prezentat la toate probele de examen, dar nu îndeplinesc simultan condiţiile, precum şi candidaţii care s-au prezentat la unele, dar nu la toate probele de examen sunt declaraţi „respinşi”, conform regulilor în vigoare.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

ÎPS Teodosie, noi declaraţii controversate: Bolile psihice la copii au legătură cu păcatele părinţilor

Ziarul Unirea

Publicat

în

ÎPS Teodosie, noi declaraţii controversate: Bolile psihice la copii au legătură cu păcatele părinţilor Arhiepiscopul Tomisului, IPS Teodosie, a afirmat recent că bolile psihice sunt ”slăbiciuni” şi susţine că acestea pot fi declanşate de ”unele momente” din viaţă, precum panica sau o sperietură. El consideră că, în cazul copiilor bolnavi psihic, afecţiunile celor mici au […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea