Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Bacalaureat 2021: Doar 66% dintre elevii de clasa a XII-a şi a XIII-a s-au înscris la examen. Procentul, în SCĂDERE, față de anii anteriori

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Doar 66% dintre elevii de clasa a XII-a şi a XIII-a din promoţia curentă s-au înscris la examenul de Bacalaureat din acest an, în proporţie mai mică faţă de anii anteriori, anunță ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, potrivit Agerpres.

Cîmpeanu a spus că numărul celor înscrişi la examenul de Bacalaureat este de 114.000 din promoţia curentă, care este formată din 173.000 de elevi de clasa a XII-a şi a XIII-a.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

“Dificultățile întâmpinate au fost foarte mari, s-au suprapus peste problemele cronice din învățământul românesc, s-au suprapus peste discrepanțele mult prea mari între urban și rural și au amplificat aceste diferențe.

Amplificarea acestor diferențe a generat pe deoparte renunțare la școală, vedem din păcate și numărul celor înscriși pentru examenul de Bacalaureat, care sunt doar 114.000 din promoția curentă, care este formată din 173.000 de elevi de clasa a XII-a și a XIII-a.

Citește și: Toate MODELELE de SUBIECTE și teste de ANTRENAMENT pentru BACALAUREAT 2021. Calendarul BAC 2021 pentru elevii claselor a XII-a

Este vorba despre două treimi, de 66% înscriși la examenul de Bacalaureat din promoția curentă, vorbesc despre 152.000 de elevi de clasa a XII-a și 21.000 de a XIII-a. Deci este un procent mai mic decât anii anteriori procentul celor înscriși la Bacalaureat. Asta generează îngrijorări cu privire la creșterea nivelului de abandon școlar”, a precizat vineri seară Sorin Cîmpeanu la Digi 24.

Citește și: Modele de SUBIECTE, BAREME și TESTE de ANTRENAMENT, la română și matematică pentru EVALUARE NATIONALA 2021

Probele scrise ale examenului de Bacalaureat încep pe data de 28 iunie cu Limba şi literatura română – proba E.a), urmată pe 29 iunie de proba obligatorie a profilului – proba E.c), pe 30 iunie este programată proba la alegere a profilului şi specializării – proba E.d) şi pe 1 iulie cea de Limba şi literatura maternă – proba E.b).

Primele rezultate vor fi afişate pe 5 iulie – până la ora 12:00, iar contestaţiile pot fi depuse în aceeaşi zi în intervalul orar 12:00 – 18:00.

Pe 9 iulie vor fi afişate rezultatele finale.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Lista candidaților pentru funcția de primar în municipiile și orașele din județul Alba, la alegerile locale din 9 iunie 2024

Unirea Ziarul

Publicat

în

Lista candidaților pentru funcția de primar în municipiile și orașele din județul Alba, la alegerile locale din 9 iunie 2024 Ofertă săracă pentru locuitorii municipiilor și orașelor din județul Alba, la algerile locale din anul 2024. Comparativ cu anul 2020, sunt mai puțini candidați pentru funcția de primar, întrucât sunt mai puține partide, unele dintre […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea